19 maart 2024

LifestyleRetail & MarketingZorg en Welzijn

Ergosleep® opent eerste Concept Store in Eindhoven

Begin april opent Ergosleep® de deuren van haar eerste Concept Store, op het Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel, nabij Eindhoven. Ergosleep® is het merk van LS Bedding, de Belgische fabrikant van bedsystemen van topkwaliteit.

De nieuwe Concept Store is de eerste eigen winkel van Ergosleep® in Nederland. De bedden van het merk zijn in Nederland al wel exclusief te koop bij de winkelketen Morgana en een aantal zelfstandige slaapspeciaalzaken. In Vlaanderen wordt het merk exclusief verdeeld via Sleeplife.

Met deze Ergosleep® Concept Store zet LS Bedding een belangrijke volgende stap in haar evolutie naar een volwaardig retailmerk. Ergosleep® onderscheidt zich door de zeer persoonlijke begeleiding van klanten bij de aankoop van een goed bedsysteem.

Wetenschappelijk onderbouwde meting

De Ergosleep® Concept Store in Eindhoven biedt een unieke persoonlijke beleving. “De manier waarop de klant in de Concept Store begeleid wordt naar een Ergosleep® slaapsysteem dat volledig is afgestemd op de persoon is zonder meer revolutionair te noemen”, aldus Tom De Baenst, CEO van LS Bedding.

Ergosleep® onderscheidt zich al jaren door haar zeer innovatieve, op wetenschap gebaseerde aanpak. Het uitgangspunt hierbij is dat elk lichaam uniek is en dat daarom iedereen een bed verdient dat is afgestemd op zijn of haar lichaamsprofiel. De persoonlijke begeleiding begint daarom bij elk winkelbezoek met een wetenschappelijk onderbouwde meting in de Ergosleep® Cocoon. Deze meting levert een uniek profiel; het SLAAP-DNA®. Dit SLAAP-DNA® wordt per lichaamszone ingesteld in de bedbodem, waardoor de klant écht het verschil in ergonomische ondersteuning ervaart in vergelijking met een gewone vlakke lattenbodem of boxspring.

Keuze voor het juiste matras

In de Ergosleep® Concept Store gaat de persoonlijke begeleiding na de eerste meting van het SLAAP-DNA® nog een stap verder. “Aan de hand van de meetresultaten, wordt in een aparte ruimte een testbed met bijpassend matras afgesteld op het persoonlijk SLAAP-DNA® en de klant kan daarna zelf nog het comfort-niveau kiezen. Alle beschikbare matrassen, in alle mogelijke zoneringen, flexibiliteit én comfortniveaus, staan in deze ruimte opgesteld in een ingenieuze matraskast en kunnen in een handomdraai op het testbed worden gelegd.”

Design

Als alle ergonomische keuzes zijn gemaakt, wordt als laatste stap van de klantreis de esthetische vormgeving van het bed bepaald. “Er zijn zoveel keuzes te maken, welk hoofdbord, welke stof, pootjes, accessoires. We hebben in de Concept Store drie aparte stijlzones gecreëerd, met opgemaakte bedden: van design en modern tot klassiek en charmant. En met behulp van onze online configurator wordt het droombed van de klant in enkele kliks tot leven geroepen”, licht De Baenst toe.   

Circulariteit

In de nieuwe Concept Store wordt ook op vlak van duurzaamheid een volgende stap gezet. Alle Ergosleep® matrassen in de Concept Store worden voorzien van een nieuwe, 100% circulaire matrastijk. Daarnaast worden de matrassen gemaakt volgens de eco-design principes. Zo zijn alle matrassen omkeerbaar, wat de levensduur verlengt. En door de keuze van de juiste basismaterialen, zijn de matrassen ook 100% ontmantelbaar waardoor recycling van de materialen mogelijk is.

Ergosleep

Ergosleep® is het retailmerk van LS Bedding, de Belgische fabrikant van bedbodems en matrassen. Alle bedsystemen worden gemaakt door echte vakmensen die met hun oog voor detail en afwerking zorgen voor een bed van de allerhoogste kwaliteit.

De revolutionaire Ergosleep® Technology berust op jarenlang wetenschappelijk, universitair onderzoek, diverse patenten en een continue samenwerking met experts in ergonomie. Door continu te blijven innoveren in het SLAAP-DNA® meetsysteem en in de persoonlijke afstemming van bedbodem, matras en kussen heeft Ergosleep® een uniek totaalconcept ontwikkeld.   

Kijk voor meer informatie of het inplannen van een SLAAP-DNA® meting op Ergosleep Eindhoven. Of bezoek de Ergosleep® Concept Store op de eerste etage van het Meubelplein Ekkersrijt 4153, 5692 DD in Son & Breugel.