7 maart 2022

Nieuws

Eindhoven steunt Oekraïne

Veel Oekraïners zijn op de vlucht geslagen voor de oorlog in hun land. Zij laten huis en haard en in veel gevallen ook familie achter. De eerste vluchtelingen zijn in ons land en ook in Eindhoven aangekomen - en inmiddels ondergebracht. Die toestroom aan mensen zal de komende dagen groter worden is de verwachting.

We staan klaar
Eindhoven en de Eindhovenaren staan klaar om hulp en onderdak te bieden aan de vluchtelingen die naar Nederland komen. Iedereen doet wat ie kan. Dat is hartverwarmend! Burgemeester en wethouders van Eindhoven waarderen het enorm dat zoveel mensen en organisaties hier samen de schouders onder zetten. Diverse instanties zijn druk bezig om opvang en alles wat nodig is voor de komende tijd te organiseren.

Wat kunt u doen?
Eindhovenaren die hun hulp aanbieden, kunnen dat vanaf nu bij de gemeente melden via het e-mailadres oekraine@eindhoven.nl. Vanaf maandag 7 maart kunt u ook bellen naar een speciaal telefoonnummer: 040-2382037. Het doel van dit centrale punt is om initiatiefnemers en vluchtelingen aan elkaar te koppelen of door te verwijzen naar bekende hulporganisaties.

Kijk voor meer informatie op www.eindhoven.nl/oekraine

Wil je een geldbedrag doneren en op die manier steunen. Dat kan via de landelijke Stichting Samenwerkende Hulporganisaties: Giro 555.