11 april 2022

Eindhoven start met Passport for Work en maakt zoeken naar werk leuk

De gemeente Eindhoven heeft samen met een aantal partners en met subsidie van de Europese Unie Passport for Work (PfW) ontwikkeld. PfW is een nieuwe manier voor werkzoekenden om online hun kansen op het vinden van werk te vergroten. We vinden het in Eindhoven belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft. Ook als het gaat om het vinden van een baan. Om werkzoekenden daarbij te helpen is de gemeente Eindhoven samen met de partners Organiq, Tilburg University, provincie Noord-Brabant, BuildingChanges, MKB Eindhoven, UWV, WijEindhoven, Ergon/Participatiebedrijf en Transvorm deze ontwikkeling gestart. De socialmedia campagne om gebruikers te stimuleren de web-app te gaan gebruiken is vandaag van start gegaan.

PfW is een website/web-app. Door het spelen van games en het beantwoorden van vragen kunnen gebruikers hun eigen talenten en vaardigheden ontdekken. Dat worden skills genoemd. Werkzoekenden, of ze nu net van school komen, al een tijdje zonder werk zitten of gebruikers die rond willen kijken naar ander werk, kunnen voor zichzelf uitzoeken wat hun skills zijn. Iedere werkzoekende kan hiermee aan de slag. Daarbij gaat het ook om zogenaamde softskills, niet door werkervaring of een opleiding verkregen. Bijvoorbeeld of je goed met mensen kunt omgaan, of je handig bent bij iets in elkaar zetten of goed kunt organiseren. Passport for Work zet die skills op een rijtje in een skillprint. Daarmee kan de gebruiker uitzoeken welke baan bij ze past. Om daarna veel beter en gerichter op zoek te kunnen gaan.

Ontwikkeling gaat voorlopig verder

De ontwikkeling wordt ondersteund door de EU, in het kader van UIA (Urban Innovative Actions), met als einddoel een betere aansluiting van het arbeidspotentieel op de vraag van de regio Eindhoven. En de ontwikkeling van de website van PfW gaat voorlopig nog verder. Op dit moment is PfW nog met name gericht op 24 specifieke functies binnen de branches zorg, techniek en bouw. Dat moet in de toekomst verder uitgebreid worden. Daarnaast is het ook de bedoeling dat je straks bijvoorbeeld je skills via de website van PfW kunt verbeteren.

De website is live: www.passportforwork.nl