Ga terug

23 maart 2020

CoronaEindhoven Airport

Eindhoven Airport blijft open; operatie is verkleind

Eindhoven Airport verkleint de operatie van de luchthaven vanwege het sterk teruglopen van het vliegverkeer door de coronapandemie. De luchthaven blijft open om de passagiersvluchten, veelal ter repatriëring, af te wikkelen. Voor het vliegverkeer van Eindhoven Airport betekent dit dat in de week van 23 tot en met 29 maart luchtvaartmaatschappijen Ryanair en WizzAir tot nader order 28 bestemmingen in Bulgarije, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk bereikbaar houden. Hierbij gelden in- en uitreisvoorwaarden die per land kunnen verschillen. Raadpleeg nederlandwereldwijd.nl voor de meest actuele reisadviezen door de overheid.

Eindhoven Airport raadt reizigers aan de website van hun luchtvaartmaatschappij goed in de gaten te houden. Er kunnen wijzigingen optreden in de vliegschema’s.

De openingstijden van de terminal worden vanaf maandag 23 maart aangepast. De terminal is vanaf maandag geopend van 6.15 tot 22.45 uur (in plaats van de reguliere tijd 4.30-24.00 uur).

De personele bezetting op Eindhoven Airport is aangepast aan het gereduceerde aantal vluchten.   Op de luchthaven is een beperkter aanbod aan retail beschikbaar. In de terminal zijn op dit moment AH to go, Aviflora en Fashion & Travel open. Ook McDonalds Drive thru op Eindhoven Airport is geopend.

Door wereldwijde ontwikkelingen betreffende de coronacrisis, het negatieve reisadvies voor alle Nederlanders, de EU maatregelen en de wereldwijde reisbeperkingen dalen het aantal vluchten en het aantal passagiers naar verwachting de komende periode nog verder. Eindhoven Airport zal de invulling van haar operatie en de openstelling van de luchthaven continu blijven evalueren.

Gerelateerd