25 mei 2022

Leisure & Cultuur

Efteling en Rubinstein brengen dikke Sprookjesomnibus voor 70-jarig jubileum

De Efteling bestaat 70 jaar! Wat in 1952 begon als een Sprookjesbos met tien sprookjes, groeide in zeventig jaar uit tot een attractiepark met uitdagende achtbanen en unieke familie-attracties. Het Sprookjesbos is echter nog steeds het kloppend hart van het park en de Efteling is al zeventig jaar hoeder van het sprookje. Rubinstein bracht eerder al Efteling-sprookjes uit in de Gouden Boekjes-reeks. Voor deze bijzondere verjaardag werden die, met vier nieuwe sprookjes samengebracht in één lekker dik voorleesboek vol herkenbare, kleurige illustraties. Het boek bevat meer dan twintig nieuwe tekeningen van o.a. Job van Gelder en Laury Tinnemans. Vanaf heden is de dikke Efteling Sprookjes omnibus in de boekhandel en in de Efteling-winkels verkrijgbaar.

Sprookjes waar je wijzer van wordt
In deze dikke omnibus zijn bekende sprookjes van diverse schrijvers opgenomen: de gebroeders Grimm (Vrouw Holle en De zes Dienaren), Hans Christian Andersen (Het Meisje met de Zwavelstokjes) of Charles Perrault (Klein Duimpje). Maar er zijn ook ándere sprookjes, die horen bij grote attracties zoals de achtbanen Joris en de Draak en Max & Moritz. Wie meer wil weten over Pardoes en Symbolica krijgt nu de kans. Bij elk sprookje hoort een vraag die uitnodigt tot goed luisteren of lezen. 

Efteling Doeboek
Als kers op de (verjaardags)taart verschijnt in juni ook het Efteling Doeboek. Dit boek voor kinderen van 3 tot 8 jaar zit boordevol puzzels, raadsels, knutselopdrachten, recepten en kleurplaten voor een leuke, actieve zomervakantie.

Over Rubinstein
Rubinstein werd opgericht in 1985 door Maurits Rubinstein als uitgeverij van luisterboeken. Algauw kwamen daar boeken voor kinderen en volwassenen bij, waaronder de geliefde Gouden Boekjes-reeks. Daarnaast is Rubinstein betrokken bij film- en theaterproducties. Rubinstein vertelt verhalen die de geest prikkelen en de wereld een beetje mooier maken en gelooft in mooie producten die met liefde zijn gemaakt. Zowel in de uitgeverij als in de hoedanigheid van licensing agent en filmproducent is de unieke signatuur van Rubinstein zichtbaar.

Over de Efteling
In 1951 werd Stichting Natuurpark de Efteling opgericht met als doel het verschaffen en in stand houden van voorzieningen op het gebied van recreatie, ontspanning en het bevorderen van toerisme. Sindsdien dwaalden miljoenen bezoekers door de jaren heen over de paden van het Sprookjesbos, probeerden hun moed in ruige achtbanen, gingen op de foto met Pardoes, werden meegevoerd in de sferen van andere werelden in familie-attracties of overnachtten in sprookjesachtige sferen. De Efteling zal altijd trouw blijven aan het sprookje. Want sprookjes spreken rechtstreeks tot ons hart en wekken het kind in ons op, met alles wat daarbij hoort: onbevangenheid, nieuwsgierigheid, verbondenheid met de natuur en fantasie.