20 juli 2022

Leisure & Cultuur

Efteling-attractie Spookslot nog open tot en met 4 september

Uniek afscheidsmoment met en door medewerkers

Nog tot en met zondag 4 september kunnen bezoekers griezelen in het Spookslot van de Efteling. Die dag is het spannende tafereel met de viool en de dansende geesten voor het laatst te zien en te beleven. Na dat weekend zal het Spookslot plaatsmaken voor een geheel nieuw themagebied met een nieuwe attractie waarin het griezelen ook wordt doorgevoerd in de horeca, retail en entertainment. Dit nieuwe gebied zal naar verwachting in 2024 openen. Maar eerst is er een moment van afscheid. Op 4 september nemen Efteling-medewerkers samen met bezoekers definitief afscheid van deze iconische attractie, waar velen hebben leren griezelen. Het vaste team van Spookslot-medewerkers zal de laatste show begeleiden en daarna voor de allerlaatste keer de deuren van de spookruïne sluiten. Het attractiepark is op zondag 4 september tot 22.00 uur geopend.

Exclusief aandenken voor Spookslot team
Djordy Wolffensperger, al jarenlang medewerker bij het Spookslot, bedacht voor het afscheid een speciaal aandenken voor zijn collega’s. “Ik wilde iets tastbaars maken voor ons hele team. Dit exclusieve, persoonlijke aandenken dat op dit moment ontwikkeld wordt, staat voor alle herinneringen die wij aan het Spookslot hebben. Wij vinden het ontzettend jammer dat we afscheid moeten nemen van onze bijzondere werkplek waar we jarenlang, dag in, dag uit, met veel plezier en passie hebben gewerkt. Maar we kijken natuurlijk ook erg uit naar het nieuwe dat gaat komen. Ik kan niet wachten tot we weer kunnen griezelen in de Efteling als nooit tevoren.” 

Spookslot vereeuwigd
Natuurlijk neemt de Efteling na 44 jaar trouwe dienst niet zomaar afscheid van het Spookslot. Later deze zomer zijn een bijzondere Spookslot-pin en een prachtig afscheidsboek in de Efteling winkels verkrijgbaar. Daarnaast wordt het Spookslot digitaal vereeuwigd zodat na 4 september de griezelige attractie nog steeds beleefd kan worden. Met een virtual reality-video kunnen liefhebbers zichzelf (steeds opnieuw) onderdompelen in het verhaal en de show waarin balustrades bewegen en grafzerken dansen op de herkenbare muziek. Alle details zijn vastgelegd en kunnen met of zonder een virtualrealitybril bekeken worden. Ook verschijnt er een walk-through video waarin de kijker al wandelend wordt meegenomen door de attractie, inclusief een prachtige registratie van de show. Beide video’s worden later deze zomer gepubliceerd op het Efteling-YouTube kanaal.

Spooknacht
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september wordt er een unieke Spooknacht georganiseerd. Een spookachtig slotstuk voor liefhebbers die een laatste eer willen bewijzen aan het Spookslot. Iedereen die een bezoek wil brengen aan het Spookslot tijdens de Spooknacht kan vanaf vandaag op efteling.com/spooknacht terecht voor deze win-actie om zich aan te melden. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

image