Partner

27 april 2023

Lifestyle

Een verblijf in Winselerhof voelt als thuiskomen

16e eeuwse herenboerderij, gerestaureerd speciaal voor levensgenieters

Verborgen in Zuid-Limburg, aan de rand van het prachtige Strijthagerbeekdal in Landgraaf ligt de Winselerhof. Een prachtige 16e eeuwse herenboerderij, speciaal gerestaureerd voor levensgenieters. Het is onderdeel van de Oostwegel Collection en dat merk je al bij aankomst. Of liever gezegd bij thuiskomst, want zo voelt het. Hier ademt alles gastvrijheid, authenticiteit en een gezellige, zuidelijke ambiance.

We worden hartelijk ontvangen door de kersverse General Manager, Peggy Michiels, die hier sinds een goede maand de scepter zwaait. Ze vertelt vol enthousiasme over Winselerhof en laat ons uitgebreid de verscheidenheid van de historische carréboerderij zien. 

‘We ontvangen hier door de week veel zakelijke gasten, vaak ook groepen voor strategische sessies of teambuilding. “De neuzen weer dezelfde kant op”, hoor ik ze wel eens zeggen. En dat combineren ze veelal met een verblijf van een of meer nachten. 

Je ziet een trend dat zakelijke gasten minder naar het buitenland gaan en meer en meer de mooie plekjes in Nederland opzoeken. Voor ons is dat positief. Steeds meer bedrijven weten Winselerhof te vinden, veel ook uit Brabant. Mensen verwachten niet dat er zo’n prachtig natuurgebied om het hotel ligt. Het is hier een groene oase, en ook erg gemoedelijk en laagdrempelig. We geven onze gasten veel persoonlijke aandacht, dat vinden we heerlijk om te doen en het wordt erg gewaardeerd.’

Peggy heeft ruimschoots haar sporen verdiend bij de huizen van Oostwegel Collection, in meerdere disciplines. De combinatie met haar persoonlijke roots in Parkstad maken dat ze het hier enorm naar haar zin heeft.  

We lopen bij restaurant Pirandello naar binnen. Het heeft een prachtig uitzicht op de eigen, idyllische wijngaard, aan welke tafel je ook zit. Schenken jullie hier ook wijn van deze wijngaard? 

‘Jazeker! Van de druiven wordt een heerlijke, mousserende ‘Bollicine di Pirandello’ gemaakt. Dat doen we in samenwerking met een wijndomein uit de omgeving. Er is in Zuid-Limburg enorm veel know how als het gaat om het maken van mooie wijnen.

We zijn ook trots op onze authentieke Italiaanse keuken. Het keukenteam onder leiding van onze chef-kok Raoul Goovaerts bereidt Italiaanse gerechten met verse, regionale en Italiaanse ingrediënten. Op de wijnkaart staan naast onze eigen wijn veel Italiaanse wijnen. We nemen onze gasten aan tafel graag mee op een avontuurlijke wijnreis door Italië.

Beneden in de gewelvenkelder hebben we nog een wat informeler restaurant met bar, genaamd Luigi’s. Hier geniet je tijdens de lunch van huisgemaakte focaccia, een pastagerecht of gelati, of ’s avonds van een antipasti plank en een aperitief.’

Wat opvalt is dat je hier alle kanten op kunt: de mogelijkheden zijn oneindig. 

‘Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een zakelijke bijeenkomst of gewoon een ontspannen vakantie, bij Winselerhof is alles mogelijk. Gastronomie op topniveau in een huiselijke sfeer, dat is ons adagium.

Ook de omgeving heeft enorm veel te bieden. Gasten kunnen genieten van een ontspannen wandeling of fietstocht door de omliggende bossen en velden. Het hotel ligt op 15 minuten van Aken en 20 minuten van Maastricht. Je hoeft je hier niet te vervelen!

Vergaderen in Winselerhof
De 3 karaktervolle vergaderzalen van Winselerhof te Landgraaf bieden veel mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten. Samen hebben de zalen een capaciteit tot 250 personen. Bij mooi weer is het heerlijk om buiten te vergaderen te midden van de schitterende natuur. Je kunt ook de overige huizen van Oostwegel Collection erbij betrekken. Ben je op zoek naar een vergaderlocatie vanaf 250 personen dan is Château St. Gerlach weer ideaal. Verblijf je liever in een stadshotel dan is Kruisherenhotel Maastricht een uitstekende optie.

Winselerhof Vergaderarrangement: Meet & BBQ Experience
Vier het leven en de lente bij Winselerhof in een ongedwongen ambiance en met Italiaanse smaken. Het Meet & BBQ Experience arrangement bestaat uit koffie bij aankomst, gebruik van een vergaderruimte van 13.00 tot 17.00 uur en aansluitend een heerlijke Italiaanse BBQ of een Italiaans 3-gangenmenu met shared voorgerecht en dessert. Het arrangement is te boeken vanaf minimaal 25 personen, 89 euro per persoon. Het verblijf is uit te breiden met een 2 uur durend borrelpakket met huiswijn, bier en frisdrank. En natuurlijk met een overnachting inclusief ontbijt.  

Neem voor prijzen en nog veel meer mogelijkheden contact op met Winselerhof Reserveren: +31 (0)45 528 06 48 of sales@winselerhof.nl. Informatie: www.winselerhof.nl.