Partner

8 juni 2022

Food (agri)

Een stukje Parijs dat schittert in het glas van de Blob

Wat krijg je als je Parijse charme, hip New York en gezellig Eindhoven met elkaar combineert? Precies: Brasserie Van den Berg. Een aanwinst voor de Eindhovense binnenstad met aan de zonzijde een uitgestrekt terras dat schittert in het glas van de iconische Blob. De nieuwe eigenaar - sinds twee maanden - Paul van Beek is er maar wat trots op.

Paul is eigenaar van meerdere restaurants in Brabant waaronder De Bengel in Eersel, Nuenen, Valkenswaard en Veldhoven. Hij is ook voormalig eigenaar van Het Stadspaviljoen waar hij jarenlang heeft samengewerkt met René van Vijfeijken en Stephan Stultiens die nu gezamenlijk in Brasserie Van den Berg de scepter zwaaien. 

Sous le ciel de Paris… Op de achtergrond hoor je liefelijke klanken van Franse chansons. Het zonnetje schijnt en het terras zit tjokvol. Eindhoven heeft de sfeervolle brasserie in haar armen gesloten. 

Chefkok René van Vijfeijken heeft net een nieuwe menukaart geïntroduceerd: ‘Wat we hier willen brengen is een mooie chateaubriand, een heerlijke zeetong, een malse kalfslever of een lekker verse steak tartaar. Om maar wat klassiekers te noemen. Niet te priegelig met allerlei liflafjes, maar een mooi bord met lekkere gerechten, geserveerd met een rijke salade en frietjes gebakken in ossenwit. Natuurlijk gecombineerd met mooie sauzen uit de Franse keuken.’ 

 Bedrijfsleider Stephan Stultiens vult de chef aan: ‘We houden van gezelligheid, mooie smaken en heel veel lol. Onze keuken zou ik bestempelen als Frans met een internationale twist. Zonder veel hoempapa, maar gewoon… Hoe zal ik het zeggen? Zalig lekker!’ 

In Brasserie van den Berg kan je volop genieten met een goed glas wijn en uitgebreid tafelend de dag afsluiten. Ook voor de lunch heeft de eetgelegenheid een kaart voor fijnproevers. Met op de tap een luxe Warsteiner biertje voor passanten die lekker ontspannen even willen uitrusten van een paar uurtjes winkelen.

René: ‘Ik kan er enorm van genieten als ik Stephan en zijn team bezig zie. Dat is gastheerschap met de hoofdletter G. Een zachte G natuurlijk! Met veel aandacht voor onze gasten die hier de spreekwoordelijk Eindhovense gezelligheid willen beleven.’ 

 Stephan: ‘Veel mensen zien we wekelijks terug. Dat is voor ons is het mooiste compliment denkbaar. We vinden het leuk om onze gasten te adviseren bij hun menukeuze, ook als het gaat om bijpassende wijnen. Of we kletsen gewoon gezellig even bij. Het moet hier voelen als een klein feestje, een moment om het leven te vieren.’ 

 René: ‘Binnenkort breiden we onze keuken uit met een Josper grill, een oven op houtskool. Door de combinatie van oven en grill worden mooie, malse stukken vlees dichtgeschroeid, gerookt en geroosterd. Speciaal voor de liefhebbers die hartje Eindhoven zin hebben in een sappige entrecote van de barbecue.’ 

 Stephan: ‘René kijkt vanuit zijn open keuken uit over het hele restaurant inclusief terras. Hij ziet alles! Vorige week bestelde een jongedame hier een zeetong. René zag aan haar non-verbale communicatie dat ze niet goed wist hoe de vis te fileren. Dan komt hij even het terras opgelopen om haar een handje te helpen. Dat vind ik prachtig. En dat vond zij ook!’ 

 Stephan en René hebben samen opgeteld 75 jaar ervaring in de horeca. Met een jeugdige flair en heel veel plezier zijn ze dagelijks aan het werk. Het is joie de vivre op zijn Eindhovens. Misschien is dat wel wat je proeft en beleeft in Brasserie Van den Berg. Bienvenue et bon appetit! 

Informatie 

Brasserie Van den Berg is zeven dagen per week open van 10:30 tot 20:30. Of tot later als het mooi weer is en het terras gezellig vol zit. Op zondag gaat hij wat later open, om 11:30. De keuken is dagelijks geopend tot 20:00. 

 Reserveren kan via www.brasserievandenberg.nl. Hier vind je naast het emailadres en telefoonnummer ook de menukaarten voor lunch en diner en de wijn- en drankenkaart.