Ga terug

29 oktober 2019

Nieuws

Een maand lang activiteiten voor mantelzorgers

Op 10 november is het weer de landelijke Dag van de Mantelzorg. We gebruiken deze dag altijd om onze waardering voor mantelzorgers eens extra uit te spreken. Dit jaar maken we er een maand vol activiteiten van.

Eén op de vier inwoners

Eén op de vier inwoners is mantelzorger. En er zijn 2000 jonge mantelzorgers in onze gemeente. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor zieke familieleden of vrienden. Wethouder Kâhya: “Ze zijn van onschatbare waarde voor onze gemeente. Want door hun inzet kunnen inwoners die wat hulp nodig hebben, langer zelfstandig blijven wonen. We gunnen ze daarom graag deze ontspannen, leuke en ook leerzame maand.”

Workhops, lezingen en activiteiten

Mantelzorg Farent heeft een programma gemaakt waarin ook ruimte is voor informatievoorziening en ontmoeting van mantelzorgers onder elkaar. Zo kunnen mantelzorgers gaan wandelen, creatief bezig zijn, lezingen en een theatervoorstelling bijwonen. Er is iedere dag iets te doen en alles is gratis voor mantelzorgers. Een overzicht staat in het programmaboekje (pdf). Inschrijven kan met het formulier achterin het boekje of via mantelzorg@farent.nl.

Wat doen we verder?

We willen onze ondersteuning en waardering natuurlijk steeds laten merken. Niet alleen op de Dag van de Mantelzorg en in de maand november. Via Mantelzorg Farent bieden we individuele en collectieve ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. De mantelzorgconsulenten werken hiervoor samen in de wijkpleinen met andere beroepskrachten.

Meer informatie?

Wilt u meer weten welke mogelijkheden voor ondersteuning er zijn? Of gewoon eens met iemand praten over uw zorgen? Bel of e-mail Mantelzorg Farent (073 - 206 88 00, mantelzorg@farent.nl) of kijk op www.farent.nl/mantelzorg.

Gerelateerd