Partner

15 december 2021

Food (agri)

EEN (H)EERLIJK BAKKIE TROOST

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 2,4 koppen koffie per persoon per dag drinken, ruim 260 liter per persoon per jaar. Daarnaast drinken we ongeveer 100 liter thee per persoon, per jaar wat neerkomt op 3 koppen thee per dag. Daarmee behoren we tot een van de grootste koffie- en theeleuten ter wereld. Gelukkig is de man die van koffie en thee zijn business heeft gemaakt. Dat moet heerlijk zijn. De gelukkige man in dit verhaal is Marcel Neggers, eigenaar van Copa Coffee. En dan hebben we het niet over zomaar koffie of thee. Nee, Copa Coffee is koffie en thee met een unieke smaak. Gezeten in zijn Copa Coffee Caffee in de skybox van PSV vertelt Marcel enthousiast over zijn beroep dat tegelijkertijd zijn passie is.

Copa Coffee is een totaalleverancier gespecialiseerd in verse bonenkoffie en verse thee. Ze melangeren en branden koffiesoorten in de eigen branderij in Oirschot. De thee van Copa Coffee bestaat uit echte theeblaadjes, stukjes fruit en kruiden. Zowel de koffie- als de theeverpakking maar ook bekers en roerstaafjes zijn biologisch afbreekbaar. Als koffiebranderij hechten ze veel waarde aan verantwoorde, duurzame teelt in koffieproducerende landen en zijn voortdurend op zoek naar de allerbeste koffiebonen die verbouwd worden onder de best mogelijke omstandigheden voor mens en milieu.

Omdat we zelf koffiebonen van verschillende plantages mengen en vervolgens zelf branden, kunnen wij unieke melanges leveren

Marcel: “In deze skybox nodigen we leveranciers, bestaande en potentiële klanten uit bij thuiswedstrijden van PSV; hapje, drankje erbij, gezellig. Maar het is ook een showroom van onze machines, geleverd door bedrijven zoals Franke, Etna, Expobar en Nivona. Met deze machineleveranciers hebben we jarenlang ervaring en we weten dat ze integer zijn. Zakelijke klanten, horeca en sportverenigingen zijn bij ons aan het juiste adres voor koffiebonen, instantkoffie en thee. Verder leveren we alles wat bij koffie en thee hoort; van koekjes, suiker, melk tot cacao en porselein. Onder ons private label kunnen we kopjes voorzien van logo’s van klanten. Particulieren kunnen terecht in onze winkel in Oirschot en op onze website"

Inmiddels hebben we zeven unieke soorten koffie samengesteld met AA-kwaliteit bonen uit Indonesië, Timor en Brazilië

Marcel: “Ik meng verschillende soorten koffiebonen van verschillende plantages die we vervolgens branden in onze eigen branderij. Daarmee kunnen wij bijzondere melanges samenstellen die je nergens anders kunt krijgen. In het verleden heb ik als melangeur bij Douwe Egberts gewerkt en heb bij verschillende koffiebedrijven ervaring opgedaan. Ik heb gezien wat goed ging en wat beter kan en in 2014 achtte ik de tijd rijp om voor mezelf te beginnen. In de loop der jaren heb ik een goede smaak voor koffie ontwikkeld maar ik vraag natuurlijk altijd anderen om te testen of een bepaalde melange Copa-waardig is. We doen alles zelf; van het inkopen van de bonen, tot melangeren, testen, branden, verpakken en verkopen. Inmiddels hebben we zeven unieke soorten koffie samengesteld met AA-kwaliteit bonen uit Indonesië, Timor en Brazilië. Verder hebben we twee soorten thee, de Sunleaf thee die haar oorsprong vindt in Sri Lanka en verse thee in potten met gedroogde en verse vruchten. ‘Liefdevol’ is bijvoorbeeld een thee die door ons is samengesteld met bloemetjes en een mooi liefdevol aroma.”

Betrouwbaar en betaalbaar
“Wij zoeken absoluut naar kwaliteit. Dat zit in de koffie, in de thee, in de machines, in de service en in de manier waarop de koffie en thee worden verbouwd. De smaken van onze koffie zijn zo lekker dat klanten sneller een tweede kop koffie zullen drinken. Daarnaast branden we wekelijks zodat we een versheid van uiterlijk drie weken kunnen garanderen waardoor de smaak maar ook de crème-laag goed blijft. Onze leveringen zijn kosteloos en onze service gratis. Dat betekent dat wij de kosten voor storingen en preventief onderhoud van machines voor onze rekening nemen. Op deze manier weten we zeker dat de kwaliteit van onze koffie hoog blijft. We zijn een betrouwbaar, gemoedelijk bedrijf waar bescheidenheid nog steeds de mens siert en we doen echt alles voor goede maar ook betaalbare koffie en thee. Daar gaan we voor. Voor de volle 100%.”

Nog een kopje koffie?