11 juli 2022

mobiliteit

Een duurzame aanpak van infrastructuur

De provincie Noord- Brabant heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het raakt aan alles wat de provincie doet. Op het gebied van natuur, energie, circulaire grondstoffen en sociale veerkracht, mobiliteit en infrastructuur.

Bij de bouw van wegen zijn er volop kansen om duurzaam te werk te gaan. En daar maken we graag gebruik van. Dat varieert van de inzet van elektrisch materieel tot het maken van 3D geprinte bruggen. Bekijk het in bovenstaande video.

Prijswinnaar op duurzaamheid
Brabant wordt steeds duurzamer, groener en mooier. Ook op en rond de weg.  
En dat blijft niet onopgemerkt. Onlangs won de provincie Noord-Brabant nog een prijs voor de meest duurzame bouw van de provinciale weg N69. De Betonprijs werd uitgereikt door de Betonvereniging, die de projectaanpak van de N69 roemde vanwege de lage CO2-uitstoot bij de bouw. Ook de duurzaamheid binnen de leefomgeving, met aandacht voor landschap, natuur en recreatie konden op waardering van de jury rekenen.

Eerder sleepte de provincie ook al duurzaamheidsprijzen in de wacht, zoals de Duurzame Parel. Bouwend Nederland riep de provincie in 2021 voor de derde keer op rij uit tot duurzaamste publieke opdrachtgever

Speerpunt
Duurzaamheid is één van de speerpunten van de provincie Noord-Brabant. Duurzaamheid draagt namelijk bij aan een schonere lucht en natuur, en een samenleving waarin we comfortabel kunnen wonen, werken en reizen. We maken bijvoorbeeld gebruik van duurzame energiebronnen en zetten grondstoffen zuinig of herbruikbaar in. Zowel in de aanpak van projecten, als bij het vormen van beleid hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo geven we het een plek in het dagelijks denken en doen van ons allemaal, en maken we Brabant toekomstbestendig.