Ga terug
Partner

3 februari 2021

Sport

EEN BIJZONDERE BOSSCHE VRIENDSCHAP

In 2019 bundelden basketballclub Heroes Den Bosch en The Rent Company, partner voor laptops in de klas, de krachten door een bijzondere samenwerking aan te gaan. Het bedrijf is namelijk niet alleen shirtsponsor bij de basketballclub, ook slaan beide partijen hun handen ineen om sporten onder jongeren te stimuleren en pesten tegen te gaan. “Sport is een positieve manier voor jongeren om hun energie te ontladen.”

Hoewel beide heren pas sinds oktober vorig jaar samenwerken, gaan Mark Boelhouwer en Bob van Oosterhout al een vrij lange tijd terug met elkaar. “Laatst vroeg iemand aan mij hoelang ik Bob al kende. Toen moest ik wel even diep graven”, lacht sportliefhebber Boelhouwer. De samenwerking tussen Heroes en The Rent Company is een totstandkoming tussen Van Oosterhout en Ronald van den Boogaard, de voormalig directeur van The Rent Company en zoon van Huub van den Boogaard, die in de jaren ’70 met Nashua het Bossche basketball op de kaart zette. Afgelopen oktober nam Boelhouwer het stokje van Van den Boogaard over als directeur van The Rent Company.

De connectie tussen Heroes Den Bosch en The Rent Company uit zich in verschillende vormen. Op één staat de scholentour in samenwerking met stichting Pest Mij Maar. Daarnaast is The Rent Company een van de shirtsponsors van de club, wordt er op digitaal vlak samengewerkt en heeft het bedrijf een speciaal fanvak in de Maaspoort voor hun gasten. “De Maaspoort biedt fantastische faciliteiten om klanten uit te nodigen”, zegt Van Oosterhout enthousiast. “Ik ga er alles aan doen om aan The Rent Company te laten zien dat we op allerlei fronten value for money gaan bieden.”

Sporten is noodzaak

De connectie tussen Heroes Den Bosch en The Rent Company gaat verder dan een normale sponsorovereenkomst. “Uit onderzoek is gebleken dat basketball onder jongeren wereldwijd de meest populaire sport is”, legt Van Oosterhout uit. “Daarnaast is de sport ook geliefd onder IT’ers en dataspecialisten, waar basketball de meest populaire sport is om te volgen.”

Beide partijen zijn aangesloten bij stichting Pest Mij Maar van oud-basketballer en Heroes Legend Henk Pieterse. Pieterse geeft basketballclinics op scholen waarin hij jongeren laat bewegen en hen een stuk weerbaarheid meegeeft tegen het pesten. Boelhouwer ziet een grote meerwaarde in deze clinics: “Sport is een positieve manier voor jongeren om hun energie te ontladen, het is haast een bittere noodzaak. Jongeren hebben daar gewoon behoefte aan.” “We riepen altijd heel populair dat sport de belangrijkste bijzaak van het leven is, maar corona heeft ons geleerd dat sport niet een bijzaak, maar een hoofdzaak, sterker nog, een noodzaak is”, vult Van Oosterhout aan.

Grootse plannen

Vorige zomer is een eerste tour van clinics van start gegaan langs verschillende scholen die al klant zijn bij The Rent Company. De school wordt op die manier gesteund om haar leerlingen te helpen met sporten en tegen het pesten. De leerlingen krijgen na afloop ook een goodiebag van The Rent Company, met daarin een vrijkaartje voor een wedstrijd van Heroes Den Bosch. Zo wordt het fanvak van The Rent Company niet alleen gebruikt om klanten mee naar een wedstrijd te nemen, maar ook om nieuwe jonge fans te creëren voor de sport.

Naast dat er clinics worden gegeven bij bestaande klanten van het bedrijf, worden deze ook gegeven op middelbare scholen waar The Rent Company nog niet bekend is. “De clinics van Henk Pieterse zijn een goede manier om in contact te komen met nieuwe potentiële klanten en hen kennis te laten maken met The Rent Company”, vertelt Boelhouwer.

Wat Van Oosterhout betreft blijft het niet alleen maar bij het ondersteunen van de basketballclinics van Pest Mij Maar. Het liefst wil hij het scholierenbasketball met behulp van The Rent Company nieuw leven inblazen. “Dat was vroeger echt een ding, met regionale en provinciale finales en een eindtoernooi. Zoiets zouden we een NBA-achtig karakter kunnen geven, dat ieder team zijn eigen shirt krijgt, met lokale media aandacht en de aanwezigheid van bekende spelers.” Zover is het nog niet, eerst moet er een plan klaar liggen na de coronacrisis om de missie van Heroes Den Bosch en The Rent Company te verwezenlijken. Boelhouwer: “Die missie is om de jeugd van Nederland op een gezonde manier een toekomst te bieden, door ze op laagdrempelige wijze en met aantrekkelijke voorwaarden toegang te bieden tot een digitale leeromgeving en hen via Heroes te laten sporten en weerbaarder te maken tegen pesten.”

Door: Tom Plaum Foto’s: Robert Verboon,
The Rent Company