9 september 2022

SportLeisure & Cultuur

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Alle routes starten vanuit Ehrwald-Obermoos bij het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en zachte bosgrond. Onderweg geniet je van blauwe meren en prachtige, weidse panorama’s. Informatie: www.zugspitzarena.com.

Samen met regio Grainau zijn de trailrunning-routes rondom de Zugspitze sterk uitgebreid en verbeterd. Het project werd mogelijk gemaakt dankzij het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE).

Ga goed voorbereid van start
Alle runningtrails liggen direct aan het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn in Ehrwald-Obermoos. Nagenoeg alle trails zijn enkel geschikt voor ervaren lopers: de sport vereist enorm veel van je looptechniek en uithoudingsvermogen. Voor minder ervaren trailrunners zijn er ook enkele lichte trails aanwezig. Loop altijd met speciale trailrunningschoenen met veel grip en zorg voor voldoende drinkwater onderweg. Omdat het weer kan omslaan is het aan te raden om ook een rugzak mee te nemen voor extra kleding en handschoenen.

Er zijn veel uitdagende routes waarvan we er hier een drietal uitlichten:

Ehrwald-Obermoos Ronde (licht)
Direct langs de indrukwekkende wanden van het Zugspitzmassief ligt de Obermoos Ronde in Ehrwald. Deze is voor beginnende trailrunners goed te doen. De route is erg afwisselend en heeft hier en daar flink steile stukken. Het uitzicht op de Lechtaler en Ammergauer Alpen is prachtig, dus neem af en toe de tijd om rond te kijken en op adem te komen. De route is 9,5 km lang met 554 hoogtemeters.

Ehrwald-Glockenschlag Ronde (zwaar)
De Glockenslag Ronde is met 15,9 km en 678 hoogtemeters een zeer uitdagende trail. Zorg dat je in topconditie bent als je hier gaat trailrunnen. Hij begint licht bergafwaarts, maar al snel gaat de track omhoog en wordt de klim behoorlijk zwaar. Je wordt beloond met uitzicht op de Eibsee. Het is een prachtige route die aan het eind ook weer behoorlijk steil naar beneden loopt.

Ehrwald-Törlen Ronde (extreem)
De grensoverschrijdende Törlen Ronde van Ehrwald naar Grainau en weer terug is de absolute highlight voor echt ambitieuze trailrunners. De trail is 44 km lang en overbrugt 2000 hoogtemeters. Als je deze volbrengt zit het meer dan goed met je atletische vermogen. De route loopt grotendeels over de Zugspitz Ultratrail die onder trailrunners een cultstatus heeft.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, gastvrije familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met de Gastenkaart of het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Informatie Neem voor meer informatie over de runningtrails contact op met Tourismusbüro Ehrwald, ehrwald@zugspitzarena.com.

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde