Partner

8 juni 2021

Food (agri)

De verhuizing van Brabantse gemoedelijkheid!

Een nieuwe stap voor een prachtig familiebedrijf


Uit onderzoek van The International Coffee Organisation (ICO) blijkt dat Nederlanders gemiddeld 18,6 miljard koppen koffie per jaar drinken. Dat zijn ruim drie koppen koffie per persoon, per dag. Hiermee staan we in de top 5 grootste koffieleuten ter wereld. Bij vantienen weten ze hier alles van. Dit prachtige familiebedrijf in het Brabantse Zeeland, heeft sinds 1973 alles in huis voor de perfecte koffiebeleving. Van het juiste apparaat tot de beste koffie, van een gedegen advies tot een optimale service. Maarten van Tienen is algemeen directeur bij vantienen: “De deur staat bij ons altijd ‘open’ want gastvrijheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Deze zomer verhuizen we naar een nieuwe locatie een paar honderd meter verderop. Deze nieuwe plek hebben we zo ingericht dat mensen zich bij de entree al thuis voelen.” 

Vantienen heeft een breed aanbod van koffiemachines en vending automaten. Daarnaast hebben ze een uitgebreid assortiment aan heerlijke koffie- en theemelanges van A-merken zoals Simon Lévelt, Nescafé, Douwe Egberts en het eigen vantienen-label en 10N espresso. Aangevuld met bekers, suiker, melk en schoonmaakbenodigdheden hebben ze alles in huis rondom de ideale koffiebeleving. Maarten: “Wij zijn een onafhankelijke groothandel en we vertegenwoordigen met trots een aantal grote merken. Daarin zit onze kracht.” 

Dit prachtige familiebedrijf in het Brabantse Zeeland, heeft al sinds 1973 alles in huis voor de perfecte koffiebeleving


Maarten: “Onze klanten? Iedereen die van goeie koffie houdt. Thuis aan de keukentafel, op ieder kantoor of in de kantine. Dat kunnen tien medewerkers zijn maar ook 10.000. In de basis opereren we nationaal en vooral regionaal. Door de opkomst van e-commerce zijn we in de kop van Noord-Holland te vinden én in het uiterste puntje van Limburg, maar de meeste klanten zitten in Brabant. Ik ben grootgebracht met een aantal principes van mijn vader zoals de overtuiging dat iedereen koffie en een automaat kan verkopen, maar service moet bieden en daar moet je hard voor werken. Die servicegerichtheid maar ook open- en eerlijkheid zit in de cultuur van het hele bedrijf.”  


Prominent 

Duurzaamheid is voor een bedrijf als vantienen een prominent aandachtspunt. Ze ‘zitten er bovenop’ zoals ze zelf zeggen. Toeleveranciers pleiten voor biologische teelt, een eerlijke beloning bij productie van de koffie, werken aan innovatieve verpakkingsoplossingen en zorgen voor CO2-compensatie. Daarom zijn de meeste melanges voorzien van certificering op het gebeid van duurzaamheid.  Maarten: “Duurzaamheid komt ook terug in onze nieuwe locatie. In het gebouw zelf door de keuze van bepaalde materialen, zonnepanelen, manier van verwarmen en de transitie naar elektrische auto’s voor onze accountmanagers. We willen eveneens duurzaam zijn in de manier waarop we met bezoekers, klanten en medewerkers omgaan.”  Meeverhuizen  

Maarten: “Wij zijn inmiddels 27 jaar op de oude locatie gevestigd. Toen met z’n zevenen en nu lopen er 47 collega’s rond. Gaandeweg is er ruimtegebrek ontstaan. Daarom hebben we in 2018 besloten voor nieuwbouw. In het nieuwe pand zal bij de entree geen receptioniste zitten want dat werpt een drempel op die we niet willen. De ‘deur staat open’ via een milieuvriendelijk tourniquet. Onze technische dienst zit meteen bij binnenkomst aan de servicebalie. Dus iemand die met zijn koffiemachine komt, kan het apparaat meteen kwijt. Aan de overzijde wordt de verkoopafdeling gehuisvest die gemakkelijk kan communiceren met de serviceafdeling. De werkplekken zijn ruim, en er is aandacht besteed aan een goede luchtbehandeling en veel groen. Zakelijke en particuliere klanten kunnen  onze winkel en onze showroom bezoeken waar ze alles vinden voor een kop ‘goeie koffie!’ Met de nieuwe locatie willen we onze klantvriendelijkheid naar een hoger niveau tillen waarbij onze Brabantse gemoedelijkheid zeker zal meeverhuizen.” 


Vantienen 
Voederheil 6a 
5411 RK Zeeland (NB) 
T: 085 2020720 
E: info@vantienen.nl 
www.vantienen.nl 


Vanaf maandag 19 juli; 
Landweer 2a 
5411 LV Zeeland (NB)