Partner

25 mei 2021

Food (agri)

De Smaak meesterlijkijs: proef en laat u verassen!

In de rubriek bedrijf/ondernemer in beeld, bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met De Smaak.


1.  Hoe is De Smaak ontstaan?

Eigenlijk, sinds Hans Kennis aan de slag is gegaan in de ambachtelijke ijswereld. Hij werd SVH Meesterijsbereider in 1997 en is een doorgewinterde ijspassionist. Die passie bracht hij over op zijn vrouw Connie Kennis en zijn kinderen Ilse en Gijs Kennis. In 2012 kwam ons huidige pand vrij aan de markt in Eersel. Ilse had de ambitie om een ijssalon te starten, Gijs wilde graag de marketing op zich nemen en Connie wilde altijd wat voor haarzelf starten, zij werkte jarenlang in een chocolaterie en zo werd De Smaak! Chocolade & IJs geboren. Kwalitatief ambachtelijk schepijs van SVH Meesterijsbereider Hans Kennis, echte callebaut chocolade met de kennis van Connie en een gemotiveerde Ilse die alle kneepjes van het vak wilde leren.


2. Waar is De Smaak gevestigd met al dat heerlijke ijs?

We zijn sinds 2012 met onze ijssalon/chocolaterie De Smaak! Eersel gevestigd aan Hint 2 te Eersel. We starten in 2021 onze tweede ijssalon/chocolaterie De Smaak! Bladel aan de Markt 30 te Bladel. We bereiden ons ambachtelijk ijs sinds 2015 in onze IJskeuken “Kennis van IJs” aan de Ganzestaartsedijk te Duizel. Vanuit de IJskeuken Kennis van IJs beleveren we onze De Smaak! IJssalons maar leveren we ook aan derden in de regio, bijvoorbeeld restaurants zoals Divino, Promessa en Crijns.


3. Wat is het assortiment van De Smaak?

We hebben dagelijks 39 verschillende smaken ambachtelijk ijs, een ruim assortiment aan echte callebaut chocolade, we leveren daarnaast ook nougat, macarons, slagroom truffels, kwalitatieve koffie en ambachtelijke ijstaarten.


4. Wat maakt ijs van De Smaak zo bijzonder?

Onze “Kennis”, dat is ons geheime recept. Daarnaast natuurlijk ook onze natuurlijke verse grondstoffen waar we meewerken. We zijn sinds 1997 dagelijks bezig geweest met ambachtelijk ijs, dat brengt ervaring en kwaliteit. We blijven innoveren en zoeken naar nieuwe smaaksensaties, zo brengen we elk ijsseizoen wekelijks een nieuwe smaak.


5. Wat moet je doen om een meesterbereider te worden?

De titel van SVH Meesterijsbereider is de hoogste titel die een ijsbereider kan behalen. Dragers van deze titel hebben tijdens de meesterproef aangetoond dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Naast het ambachtelijk bereiden van ijs en ijsproducten is een SVH Meesterijsbereider ook een meester op het gebied van patisserie. Om in aanmerking te komen voor deze SVH Meestertitel dien je minimaal aan een aantal voorwaarden te voldoen, die te maken hebben met zowel uw ervaring als ijsbereider als uw persoonlijke vaardigheden. Voor de voorwaarden, check: https://svhmeestertitels.nl


6. Kan je bij De Smaak ook ijs leren maken?

Absoluut, maar dat is dan wel in onze IJskeuken Kennis van IJs te Duizel. We zijn groeiende en staan dus altijd open voor naar nieuwe enthousiaste ijsbereiders in de toekomst.