11 oktober 2023

Lifestyle

De PIXL Club komt met aansprekende line-up

voor het avond- & nachtprogramma tijdens de Dutch Design Week

De Eindhovense pop-up club PIXL komt tijdens de Dutch Design Week met een spectaculair programma met internationale headliners. Gevestigde namen zoals Eelke Kleijn en Jeroen Delodder schitteren op het affiche. Ook is er ruimte voor ‘the next best’: Tjade & Lucky Done Gone sluiten op zaterdag 28 oktober de ‘clubweek’ af in de Lichtstad. Kortom; een week vol events om niet te missen.

De kick-off wordt op vrijdag 20 oktober gedaan door GLOW FM, het Eindhovense radiostation welke een samenwerking met de PIXL Club aangaat om samen de ether in te gaan. Wie er op die avond achter de knoppen zit, is nog even een verrassing. Maar als hofleverancier voor nationale radiostations is er aan talent geen gebrek bij GLOW FM.

PIXL 011 staat op het programma voor zaterdagavond 21 oktober. Maar liefst acht van voorgaande edities verkochten voortijdig uit. Het eigen concept staat bekend om de grote diversiteit aan elektronische genres die in een vloeiend verhaal worden gebracht. Bijzonder aan deze clubnights is de aanwezigheid van ‘slechts’ twee resident dj’s die samen zes uur vullen, zonder timetable. Op PIXL 011 kruipen G-Roam en Pieter Lepelaars achter de decks. PIXL’s eigen clubavonden staan voor elektronische muziek van het verleden, heden en de toekomst. Een dynamische trip down memory lane and beyond.

Eelke Kleijn is misschien wel de bekendste DJ op de line-up. Kleijn zal op dinsdagavond 24 oktober zijn PIXL-debuut maken. Dit jaar was hij veelvuldig op de radio te horen, met zijn monsterhit (in de Joris Voorn remix) van Transmission. De remix stond maar liefst 15 weken in de Top 40. Twee dagen na Kleijn’s debuut, op donderdagavond, is het disco wat de klok slaat. Jeroen Delodder is misschien wel dé stem van het populaire Belgische radiostation StuBru. Als presentator & selector van The Greatest Switch stroomt elektronische muziek door zijn aderen. Een perfecte match met de PIXL Club, wat al bleek tijdens PIXL 005 toen Delodder als gast-dj optrad. Nu zijn logische comeback met zijn eigen ‘kindje’ Disco Donderdag. 

Op zaterdag 28 oktober is het de eer aan Tjade en Lucky Done Gone om de Dutch Design Week @ PIXL Club prikkelend af te sluiten. Tjade stond deze zomer op geroemde festivals als Lowlands, Wildeburg en Ploegendienst. Met zijn vrolijke, uptempo sound zet hij elke dansvloer naar zijn hand. Stilstaan is daarbij uitgesloten. Tjade treedt ook regelmatig op met Lucky Done Gone. Op zaterdag 28 oktober hoor je voor het eerst in Eindhoven hoe dat klinkt.

Alle informatie over het programma en de ticketprijzen zijn via www.pixlclub.nl te vinden.

OVER PIXL
Het leest als een jongensdroom. Eén feestje geven in een oud fabriekspand in Eindhoven ‘en misschien wat vaker als het een succes is’. Maar het liep heel anders voor initiatiefnemers Tim van Mol en Pieter Lepelaars. De PIXL Club is in zeer korte tijd - het eerste evenement was in april 2023 - uitgegroeid tot een grote level up in het Eindhovense nachtleven. PIXL is zoals je dat noemt ‘pop-up’, want ze zijn niet wekelijks open. De grote en trouwe achterban geeft full support; 12 van de 15 events gingen sold-out.

Gevestigd in een oud Philips pand op het creatieve Strijp-S kent de PIXL Club een prachtig industrieel decor en een inmiddels geroemd soundsystem. De lay-out met diverse verhogingen en de mogelijkheid om achter de DJ te staan in combinatie met de 90 meter aan led-lijnen maken de club ‘one of a kind’. Tot de zomer van 2024 mogen de heren achter de PIXL Club door op de huidige locatie, wat er daarna gebeurt is nog ongewis…