Partner

4 november 2020

Sport

DE MAGISCHE VOETBALWERELD VAN FC ROBINSTIJN!

Een ontmoeting met je grote voetbalheld? Rondsnuffelen in de kleedkamer van je favoriete club, of een wedstrijd bijwonen als V.I.P.? Al meer dan tien jaar vervult stichting FC Robinstijn voetbalwensen voor kinderen die ziek of beperkt zijn, iets naars hebben meegemaakt of om welke reden dan ook, een hele fijne dag verdienen. “De voetbalwereld is voor kinderen een magische wereld!

“Hoe bijzonder is het dan wel niet als deze kinderen via ons een inkijkje krijgen in de wereld van hun idolen”, zegt oprichter Pieter van Bussel. “Zeker voor kinderen, die om welke reden dan ook, een moeilijke periode in hun leven moeten doormaken, kan een wensdag écht het verschil maken...”

Drie magische pijlers

FC Robinstijn heeft drie magische ‘wenspijlers’. Allereerst vervult de stichting voetbalwensen op maat in binnen- en buitenland. De invulling van de wens wordt zo veel mogelijk bepaald door de wens van het kindje zelf. Zo is Jesse met zijn idool Kostas Lamprou naar de New York Barber Shop geweest omdat Jesse hetzelfde kapsel wilde als zijn grote voorbeeld. En kleine stoere Adam zag niemand minder dan Lionel Messi schitteren tijdens de kampioenswedstrijd van FC Barcelona in Camp Nou.

Daarnaast kunnen kinderen elke week Fan of the Match worden bij diverse partnerclubs van FC Robinstijn. Ze mogen dan met het hele gezin als een echte V.I.P. naar een thuiswedstrijd. Een uniek kijkje achter de schermen, met de spelers en de scheidsrechter mee het veld op, de wedstrijd bekijken op speciale plaatsen en na afloop een meet & greet met hun helden. Dit unieke concept voert FC Robinstijn uit bij verschillende clubs in de Eredivisie, Keukenkampioen Divisie en de Eredivisie Vrouwen. “Het zijn hele bijzondere uitjes en de beleving is bij iedere club fantastisch”, zegt Van Bussel. “De kinderen gaan samen met hun gezin en vergeten echt even alle vervelende dingen. Zo’n dag geeft ze nieuwe kracht, energie en inspiratie om weer verder te kunnen gaan.”

Tot slot organiseert FC Robinstijn elk jaar het FC Robinstijn G-Stars Toernooi, voor kinderen met een verstandelijke- of geestelijke beperking. Deze kinderen kruipen een dag in de huid van een echte profvoetballer en komen tijdens het toernooi uit voor verschillende profclubs zoals Roda JC, Fortuna Sittard, Helmond Sport, VVV-Venlo, ADO Den Haag en Ajax. De prijsuitreiking wordt verzorgd door enkele bekende ambassadeurs van de stichting. “Deze kinderen zijn zo puur en sportief, waardoor het telkens weer een groot feest is!”, aldus Van Bussel.

Grote Robinstijn familie

Om alles mogelijk te kunnen maken, zijn we natuurlijk afhankelijk van het enthousiasme, de medewerking en betrokkenheid van vele vrijwilligers, ambassadeurs, clubs, partners en sponsoren.

Onze organisatie bestaat inmiddels uit zo’n 100 vrijwilligers. Of het nou gaat om het screenen of organiseren van de wensen, het begeleiden van alle activiteiten, fondsenwerving, relatiebeheer naar onze partners & sponsoren of het verzorgen van alle mogelijke communicatie, al onze vrijwilligers leveren zo een belangrijke bijdrage aan het geluk van onze wenskinderen.

FC Robinstijn bouwt ook nadrukkelijk aan haar netwerk in de voetbalwereld in binnen- en buitenland. We vervullen bijzondere wensen bij clubs in binnen- en buitenland en gaan met steeds meer clubs een official partnership aan. Ook hebben diverse bekende topvoetballers zich als ambassadeur aan FC Robinstijn verbonden, zoals Matthijs de Ligt, Rafael van der Vaart, Dries Mertens, Lasse Schöne en Denzel Dumfries en ook Oranje Leeuwinnen als Daniëlle van de Donk, Kika van Es en Aniek Nouwen.

Maak ook hét verschil!

Als Goed Doel zijn we natuurlijk afhankelijk van donaties, sponsoring en fondsenwervende acties. We hebben fantastische partners en sponsoren, die ons al jaren steunen, maar door de enorme groei van de afgelopen jaren kunnen we echter alle support gebruiken. Het zou daarom fantastisch zijn als meer bedrijven, scholen of voetbalclubs zich bij ons willen gaan aansluiten.

Het is nu ook mogelijk om wensen te adopteren! Je donatie wordt daarbij 1-op-1 gekoppeld aan een voetbalwens van een kindje. Op die manier kunnen we aan de hand van een wensverslag en foto’s een hele mooie terugkoppeling geven. Maar natuurlijk kunt u zelf ook een leuke actie of evenement organiseren. We helpen u daar graag bij.

Gerelateerd