Partner

26 februari 2021

De Koonings: de liefde en passie voor het vak

Koonings the Wedding Palace, de grootste bruidsmodezaak ter wereld, een beleving van ruim 11.000 m² waar je terecht kunt voor alles rondom een huwelijk. De organisatie, je vrijgezellenfeest, je trouwkleding met alle denkbare accessoires, de cadeaus, het vervoer, de bloemen, alles tot én met huwelijksreis inbegrepen. Zelfs als je niet gaat trouwen, biedt Koonings je een tipje van de sluier door het funpassen met je vriendinnen, kinderfeestjes met design-your-dreamdress of beautyarrangementen met een bridaltouch.

De liefde en passie voor hun vak dragen ze maar al te graag uit op zo veel mogelijk kanalen, zo is Koonings al 6 seizoenen de host van het populaire Say Yes to The Dress met Fred van Leer en partner van het veel bekeken Married at First Sight op RTL.

Wie is de vrouw achter Koonings?

Een innovatief en gedreven persoon, al zeg ik het zelf. Vanaf jonge leeftijd voelde ik me aangetrokken tot het ondernemen, iets wat me tot op de dag vandaag blijft uitdagen. Ik vind het belangrijk om te inspireren en iets unieks neer te zetten. Verder ben ik vooral een dankbare vrouw. Ik mag elke dag werken met een team van gepassioneerde mensen met wie ik mijn ideeën waarmaak in een prachtige ambiance. What else does a girl needs?

Hoe bent u ondernemer geworden?

Het ondernemen heeft altijd in mij gezeten, maar kwam duidelijk naar voren toen ik, op mijn 14de, als koffiemeisje ging werken in de bruidszaak van meneer en mevrouw Koonings. Ik zag al snel waar kansen lagen en was niet bang om deze te pakken. Dit werd gezien en ik werd door hen als protegé meegenomen in het ondernemerschap én de bruidsmodewereld. Toen zij de zaak wilde verkopen was ik 17 jaar. Ik zag het als een kans en heb alles ingezet om het te kunnen realiseren. Dit was mijn stap naar het echte ondernemerschap.

Hoe is het bedrijf Koonings begonnen? En bent u tegen dingen aangelopen

Koonings is begonnen als een klein kledingatelier in 1968, enkele jaren later zijn zij gespecialiseerd in het maken van trouwjurken. Dit was succesvol en ze groeide naar een ruimer pand in het centrum van Deurne. Dit was ook het pand waar ik begonnen ben met werken voor hen. Als 17-jarige ondernemer heb ik niet de meest ‘normale’ jeugd gehad. Ik stond vaak om 04.00 op om mee te helpen bij het loonbedrijf van mijn vader om daarna alles in de bruidszaak op orde te houden. Veel vrije tijd had ik niet, maar ik heb het ook niet echt gemist. Ik had een droom en daar ben ik voor de volle 100% voor gegaan. In de loop der jaren komen er genoeg dingen op je pad waar je tegenaan loopt. Ik probeer dit altijd om te buigen naar iets positiefs en dit te zien als een gelegenheid om iets van te leren.

Waar komt de passie voor bruidsjurken en trouwpakken vandaan?

Trouwjurken zijn natuurlijk het ultieme kledingstuk waarbij je grenzeloos mag experimenteren, omdat een bruid niet gebonden is aan kledingetiquette. Het tekenen en ontwerpen is iets wat ik al heel jong doe en geniet daar nog iedere dag van. Verder ligt mijn passie vooral in het creatief bezig zijn, zowel op bruidsmode ontwerpen, als op het ondernemerschap.

Waarin onderscheidt Koonings zich ten opzichte van de concurrenten

Koonings is een beleving, iets wat bijdraagt op zijn eigen unieke manier aan de mooiste dag uit het leven van twee mensen. Wat het uniek maakt is ons pand en de inrichting, maar ook het

totaalplaatje eromheen. We bieden je alles aan wat met trouwen te maken heeft en niet alleen voor de bruid en bruidegom, maar ook voor hun gasten. We hebben bijvoorbeeld een eigen restaurant, beautysalon en theater waar we shows organiseren. Het is leuk om te horen dat er vrouwen zijn die alleen al willen trouwen om hier hun bruidsjurk uit te zoeken met alles erop en eraan, dat vind ik echt een enorm compliment.

Waar hopen jullie over 5 jaar te staan

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën en kansen en zal daarin blijven ondernemen. De wereld van technologie staat niet stil ook wij moeten kijken hoe we dit kunnen integreren in een wereld die vooral draait om persoonlijke aandacht en emoties. We zullen onszelf altijd blijven vernieuwen, maar het belangrijkst vinden we dat we er mede voor kunnen zorgen dat de voorbereiding op-, én de huwelijksdag van aanstaande bruidsparen er een wordt om nooit meer te vergeten.

Welke tip zou jij mensen willen meegeven die ook willen ondernemen?

Ga ontdekken wat je leuk vindt. Grijp de kans om van je hobby je werk te maken. Het belangrijkste is dat je er gelukkig van wordt, want alleen dan kun en wil je er ook echt voor gaan. Soms moet je daarvoor ook andere dingen opgeven, maar wanneer het echt je passie is, gaat dit als vanzelf. If you can dream it, you can do it. Volg je hart en vertrouw op jezelf.