Partner

4 december 2020

Leisure & Cultuur

De kerstrends van 2020

Dit weekend is het pakjesavond, maar dat betekent ook dat Sinterklaas weer bijna terug naar Spanje gaat en het tijd is voor kerst. Volgens vele de mooiste en gezelligste tijd van het jaar. Maar wat zijn nou eigenlijk de kersttrends voor dit jaar?

Kersttrend Dark Island

Bij deze stijl staan groene tinten centraal en zijn aangevuld met lime en oranje. We zien verwonderlijke schalen met mos, aan de muur hangende boeketten, kerstballen met velours en op tafel zien we servies van zwart aardewerk.

Kersttrend Wild Glam

De tweede kersttrend voor 2020 heet ‘Wild Glam’. En dit thema is echt heel anders dan de rest. Het is warm, luxueus en glamoureus (zoals de naam van het thema al doet vermoeden). Deze stijl is geïnspireerd op een luxe boutiquehotel dat prachtig gedecoreerd is met warme tinten (zoals soft terra, camel brown en dark brown). En lekker veel hippe dierenprints. En verder: exotische takken en tropische bloemen, bewerkte glasballen, diverse diertjes en mooi mandwerk.

Kersttrend Earthy Tones

De volgende in het lijstje met kersttrends 2020 is echt heel vernieuwend! Het is een romantisch, landelijk thema met veel vergrijsde tinten. Een gevoel van bevroren natuur, maar dan gecombineerd met mistig grijs en twee zachte pasteltinten. Hier en daar zitten er wat subtiele groene accenten doorheen. En om het af te maken wat donkerrood, mosterdgeel en subtiel champagnegoud voor de feestelijke sprankeling. Alles draait hierbij om puur natuur en aandacht voor de aarde. Denk aan veel keramiek, terracotta potten en bijzonder gevormde vazen. Deze vazen stijl je af met katoentakken en verschillende soorten droogbloemen. Door de stijl te combineren met eenvoudige producten ontstaat een eigentijdse stijl.

Kersttrend Highway Motel

In deze stijl geven de warme kleuren, gemixt met duurzame en tijdloze materialen en geometrische vormen, je een behaaglijk en retro gevoel. Met Highway Motel zorg je voor verwondering door het plaatsen van glazen kerstballen met gouden glitters, fluweel en roze pailletten op tafel. Met deze stijl heb je deze kerst never a dull moment.

Kersttrend Snowy Xmas

Dit stijltje komt ieder jaar weer terug! Voor veel mensen is winters nou eenmaal precies het sfeertje dat ze neer willen zetten in de mooiste tijd van het jaar. Het sneeuwlandschap naar binnen halen. Maak er een authentieke kerst van met tijdloze, rode en donkerblauwe accenten. Een kerst zoals we die van vroeger kennen, gezellig samen thuis met een knisperend haardvuur en een emaillen mok warme chocomel in de hand. Bij deze stijl kunnen sneeuwvlokachtige ballen, stolpen, sneeuwbollen en houten kersthangers met dierenhoofdjes niet ontbreken!