Partner

28 december 2020

Sport

De extra kilo’s van het kerstdiner eraf sporten

Heb jij ook zo heerlijk zitten genieten van het kerstdiner? Mooi, maar dan is het nu ook echt weer tijd om die extra calorietjes te verbranden. Even geheel coronaproof sporten en het is nog leuk ook. Je hoeft niet per se de straat op om veel calorieën te verbranden, want dat kan ook gewoon lekker thuis.

Touwtje springen

Pak je springtouw er maar bij, zet je favoriete muziek aan (op speakers, een koptelefoon of oortjes zijn niet aan te raden door de draad) en spring 5 minuten. Boksers doen niet voor niks aan touwtje springen. Het verbrand namelijk ongeveer 13 calorieën per minuut bij een gemiddelde snelheid van 100 tot 120 sprongen per minuut. Lukken de 5 minuten niet aan een stuk, geen probleem, rust om de minuut even een halve minuut uit.

Jumping jacks

Doe 100 jumping jacks en probeer de snelheid erin te houden. Net als bij touwtje springen is dit een zeer goede calorie verbrander. Laat je conditie het niet toe om er in een keer 100 te doen. Probeer ze dan per 10 te doen met iedere keer een pauze van 15 seconden om even op adem te komen.

Squats

Net als de jumping jacks, doe ook eens 100 squats. Het is zwaar maar probeer je doel niet te vergeten. 100 squats in een keer is een hele uitdaging. Je mag ze ook per 20 doen met een korte adempauze.

Push ups

Als laatste in deze lijst staan de push ups. Probeer er 25 te doen. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Lukt het niet om ze alle 25 achterelkaar te doen, dan doe er per keer 5 en rust tussendoor eventjes uit. Vind je het lastig of toch te zwaar, ga dan op je knieën zitten in plaats van op je voeten staan. Dit maakt de oefening een stuk makkelijker.

Voor de echte die hards kun je dit 4 keer herhalen en ben je 1000 calorieën lichter. Echter is 250 calorieën meer dan voldoende. Succes met de spierpijn ;)