9 april 2021

De Budelse: “samen oplossingen bedenken en kansen creëren

In de rubriek ondernemer/bedrijf in beeld bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met De Budelse B.V.

De Budelse, packaging & print, is specialist voor massief kartonnen verpakkingen, oftewel doosjes, bijvoorbeeld medicijndoosjes. We denken altijd vanuit mogelijkheden met creatieve en innovatieve oplossingen. De volledige productie onder één dak.


1 . Met welk idee is De Budelse ontstaan?

In 1950 zijn we begonnen als; Boek- en handelsdrukkerij Benelux, een kleinschalige drukkerij van onder andere twee lokale weekbladen. Door telkens in te spelen op de ontwikkelingen in de markt zijn we geworden tot een toonaangevende verpakking- en printspecialist in Nederland maar ook daarbuiten.


2. Wat voor soorten verpakkingen of drukwerk maken jullie en voor welke doelgroep?

We produceren kartonnen verpakkingen. Dit doen we, afhankelijk van de oplage, in offset of digitaal print. Nadat het beeld is aangebracht wordt het drukwerk afgewerkt door te stansen, vouwen en plakken waarna een kartonnen doosje ontstaat wat we eventueel al hebben voorzien van braille en een vooraf ingeplakte bijsluiter. Ook de bijsluiters maken we geheel in eigen huis.

Daarnaast produceren we ook handleidingen voor de medische industrie.

Onze voornaamste doelgroep is dan ook de farmaceutische en medische industrie. Daarnaast maken we ook veel verpakkingen voor andere markten waar kwaliteit en voedselveiligheid van het hoogste belang zijn.

Om de kwaliteit te borgen zijn GMP en BRC voor ons de norm. Hierdoor kunnen we te allen tijde de gevraagde kwaliteit garanderen.


3. Wat maakt jullie producten zo duurzaam & innovatief?

Karton en papier zijn in de basis al heel duurzaam omdat het goed te recyclen is. Wat De Budelse hieraan toevoegt is dat we specialist zijn in kleine oplages en dus niet meer maken dan strikt noodzakelijk is. Dit betekent dat we voorraden en afval minimaliseren. Dat In combinatie met korte levertijden maakt dat we een heel aantrekkelijke partner zijn voor bijvoorbeeld grote farmaceuten die voorheen kampten met hoge voorraden en verpakkingen die incourant werden door wijzigingen in samenstelling en/of wet- en regelgeving.

Ons innovatieve karakter komt tot uiting in de ontwerpen die we zelf maken voor onze klanten en het feit dat we als een van de weinige in onze branche al bekend zijn met geprinte elektronica.


4. Wat wil De Budelse nog graag bereiken?

Wij willen, door een optimale samenwerking, ons proces nog beter laten aansluiten bij de behoefte van onze klanten waardoor de efficiency stijgt en de voorraden in de keten minimaal kunnen worden. Daarnaast willen we verpakkingen ‘smart’ maken door geprinte elektronica toe te voegen die ervoor kan zorgen dat bijvoorbeeld tracking en tracing of een digitale bijsluiter mogelijk gemaakt kan worden.


5. Wat is het verschil tussen De Budelse en jullie concurrent? Wat maakt jullie zo uniek?

De Budelse heeft als doel is om de voorraden in de keten te verlagen. Dit doen we door de juiste oplages te produceren op het moment dat onze klant ze nodig heeft. Met een nauwkeurige afstemming van behoeftes, produceren en leveren wij just in time. Dat kunnen we omdat we in onze markt de kortste levertijden garanderen. Onze productieomgeving is hiervoor optimaal ingericht wat uiteindelijk leidt tot afvalreductie en kostenbesparing voor de klant. We werken graag aan lange termijn relaties en hebben een oog voor duurzaamheid.


6. Hoe garanderen jullie dat tijdens het proces dat het product top kwaliteit is?

De ruim zeventigjarige ervaring geeft een goede basis maar daarnaast zijn we nog elke dag bezig om onze kwaliteit op een hoger plan te krijgen.

De Budelse heeft een volledig ingericht kwaliteitssysteem. We werken volgens de GMP richtlijnen en de diverse andere certificeringen. Audits, ook door onze klanten, tonen aan dat de hoogwaardige kwaliteitsnorm gewaarborgd is en dat het kwaliteitsmanagementsysteem op orde is. Maar belangrijker nog dat we leveren zoals afgesproken.

De Budelse werkt volgens en voldoet aan de (internationale) richtlijnen op gebied van: ISO 9001:2015 / GMP richtlijnen / BRC / FSC.


7. Willen jullie nog iets aan de lezers kwijt?

Neem gerust eens een kijkje op onze website www.debudelse.nl of volg ons op linkedin. Wanneer u op zoek bent naar een kartonnen verpakkingen neem dan contact op met een van onze accountmanagers zodat we kunnen meedenken in oplossingen! De deur staat open voor een bezoek en kennismaking.