26 december 2023

Leisure & Cultuurblog

De beste teambuildingsactiviteiten tijdens de kerstperiode!

Een gezellige kerstborrel met uw team om uw team te versterken? Waarom niet? Zo’n teambuildingsactiviteit versterkt de samenwerking van uw team en zorgt voor dynamiek binnen het bedrijf! Vooral tijdens de kerstperiode, een tijd van vreugde, reflectie en samenzijn, is het organiseren van teambuildingsactiviteiten een uitstekende gelegenheid om teambuilding te bevorderen! Maar wat zijn nu de beste teambuildingsactiviteiten? En dat tijdens de kerstperiode? Hier zijn 10 beste teambuildingsactiviteiten tijdens de kerstperiode:  

1.  Kerstdecoratie wedstrijd
Laat teams de werkplek versieren voor de feestdagen. Wijs thema's toe en geef ze ruimte om hun creativiteit te tonen. Dit bevordert samenwerking en creativiteit! 

2. Vrijwilligerswerk
Organiseer een dag waarop het team samen vrijwilligerswerk doet, zoals het helpen in een daklozencentrum, voedselbank of het verzamelen van geschenken voor minderbedeelden. 

3. Kerstfilmavond
Organiseer een filmavond met kerstklassiekers. Laat iedereen stemmen op hun favoriete films en zorg voor popcorn en drankjes om een ontspannen sfeer te creëren. 

4. Secret Santa
Organiseer een Secret Santa-ruil. Dit brengt het team samen door cadeautjes uit te wisselen en elkaar beter te leren kennen. 

5. Kook- of Bakwedstrijd
Laat teams deelnemen aan een kook- of bakwedstrijd waarbij ze feestelijke lekkernijen bereiden. Laat een jury de gerechten beoordelen op smaak en presentatie. 

6. Kerstquiz
Organiseer een quiz met kerstthema. Stel vragen over kersttradities, liedjes, films en geschiedenis om de teamgeest te versterken en een competitieve, maar leuke sfeer te creëren. 

7. Schaatsen
Plan een uitje naar de ijsbaan! Samen schaatsen kan hilarische momenten opleveren en tegelijkertijd teamwork en onderlinge steun bevorderen. 

8. Knutselworkshop
Organiseer een knutselworkshop waar teams kerstdecoraties kunnen maken. Dit kan variëren van kerstkaarten tot zelfgemaakte ornamenten voor in de kerstboom. 

9. Escape Room – Kersteditie
Bezoek een escape room met een kerstthema. Dit vereist samenwerking, probleemoplossend vermogen en communicatie om puzzels op te lossen en te ontsnappen. 

10. Kerstlunch of -diner
Sluit de kerstperiode af met een speciale lunch of diner waar iedereen samenkomt, geniet van heerlijk eten en tijd doorbrengt buiten de werkomgeving om de teambanden te versterken!  

Deze activiteiten zijn bedoeld om de teamgeest te bevorderen, communicatie te verbeteren en het gevoel van saamhorigheid binnen het team te versterken tijdens de feestdagen. Kies activiteiten die passen bij de interesses en mogelijkheden van uw team om zo een leuke en gedenkwaardige ervaring te creëren. En om teambuildingsactiviteiten binnen uw team in gang te houden, plan dan alvast vooruit en organiseer elk jaar een leuk uitje met uw team tijdens de kerstperiode!