Partner

15 december 2020

Lifestyle

De beste alternatieve kerstfilms uit de jaren 2010 tot 2020

De kerstvakantie staat voor de deur en deze begint voor de scholen zelfs eerder dan gepland. Vergeet films als Home Alone, Love Actually en How the Grinch Stole Christmas, want in de afgelopen tien jaar zijn er heus wel wat nieuwe films verschenen. Heb je even geen zin in een standaard kerstfilm? Nestel je dan maar weer op de bank en trek je foute kersttrui uit de kast, want het is tijd voor een kerstfilmmarathon met films uit de jaren 2010 tot 2020!

1. Rare exports. A Christmas Tale (2010)

Een kerstfilm die diverse prijzen heeft gewonnen waaronder bijvoorbeeld een prijs voor beste montage. Dat hoor je niet vaak bij een kerstfilm, maar deze film bewijst echter dat het prima kan. Het is eens wat anders omdat het kerstverhaal een duister randje heeft gekregen.

2. The Christmas Chronicles (2018)

Ook deze hoort thuis in het rijtje met niet standaard kerstfilms. Deze film gaat namelijk over een broer en een zus die de Kerstman proberen te betrappen. Echter hadden ze er geen rekening mee gehouden dat wanneer de Kerstman de bak in moet, het kerstfeest niet door zal gaan.

3. Rise of the Guardians (2012)

Deze film is eigenlijk goed voor een hoop verschillende feestdagen. In deze film werken namelijk de Kerstman, de paashaas, de tandenfee en Klaas Vaak met elkaar samen om het geloof, de hoop en de verbeelding van alle kinderen te beschermen.

4. Krampus (2015)

De horrorfilm Krampus mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De film gaat over de jonge Max die door een ruziënde familie kerst de rug toe keert. Wat hij niet weet is dat hij hierdoor de oude entiteit Krampus heeft opgeroepen, een demonisch wezen dat rondom de kerst ongelovigen straft.