14 september 2021

Nieuws

De bergen op in Italië tijdens Forza4Energy4All

Forza4Energy4all is een evenement van stichting Energy4All. Stichting Energy4All is een stichting die zich inzet om te zorgen dat er zo snel mogelijk een medicijn komt om energiestofwisselingsziekten te stoppen en de komende jaren meer bekendheid krijgt in Nederland. De missie van Stichting Energy4All is het verwerven van zo veel mogelijk financiële middelen om het onderzoek naar effectieve behandeling van energiestofwisselingsziekten te versnellen en te bevorderen.

Wat is een energiestofwisselingsziekte?
Bij personen met een energiestofwisselingsziekte is er sprake van een kapotte accu. De accu laadt heel langzaam op, gaat tot maximaal 50% in plaats van 100%, is heel snel weer leeg en de afvalstoffen die hij vrij laat, beschadigt het lichaam.

Energiestofwisselingsziekte wordt ook wel een mitochondriële ziekte genoemd. Mitochondriën maken van ons eten/voedingsstoffen energie, bij een energiestofwisselingsziekte werken deze mitochondriën niet goed, waardoor er een groot tekort komt aan energie en organen niet goed kunnen functioneren.

Per week worden er 1 á 2 kinderen geboren met deze ziekte. Bij ernstige vormen van deze ziekte wordt 50% van deze kinderen, nog geen 10 jaar oud. Toch wordt er weinig aandacht aan besteed vanuit de farmaceutische industrie.

Er is dus nog geen enkel medicijn voor deze verschrikkelijke ziekte. Professor Jan Smeitink en zijn team hebben er hun levenswerk van gemaakt om een medicijn te ontwikkelen om deze ziekte te stoppen.

Maar dit kan niet zonder financiële middelen. Daarom zijn er regelmatig verschillende inzamelacties om geld in te zamelen voor verder onderzoek.

Forza4Energy4All
Jaarlijks is er een evenement genaamd Forza4Energy4All. Dit is een sportief evenement waarbij deelnemers 3 flinke bergen in Italië gaan beklimmen. De Gavia, Mortirolo en de Stelvio. Dit is op een racefiets, hardlopend of wandelend. Tijdens het beklimmen van deze bergen zullen de deelnemers voelen wat patiënten met een energiestofwisselingsziekte dagelijks ervaren. De patiënten met een energiestofwisselingsziekte ervaren dit gevoel dagelijks, voor hun gevoel beklimmen ze zo’n berg iedere dag om de dag door te komen. Naast de sportieve uitdaging is het een geweldige ervaring om met andere Forzanen en hun supporters fantastische dagen te beleven.

Er doen deelnemers mee die een connectie hebben met iemand die een ziekte heeft, maar ook deelnemers die de stichting en de ziekte minder of niet kenden. Je voelt je al snel betrokken. Forza4Energy4All is iets wat je niet wil missen!

Met ingezamelde sponsorgelden en verschillende donaties kan het medicijnonderzoek doorgaan, en dat is van groot belang.

Afgelopen 2,3 en 4 september was Forza4Energy4All 2021. Ook dit jaar hebben veel deelnemers zich ingezet voor het goede doel. In totaal is er €210.510,- opgehaald dit jaar. Dat is een flink bedrag, maar nog lang niet genoeg.

Voor meer informatie over Forza4Energy4All of doneren kunt u kijken op: https://www.forza4energy4all.nl/
Voor meer informatie over Stichting Energy4All/energiestofwisselingsziekten kunt u kijken op: https://www.energy4all.nl/

Meer zien?

Kijk op het Youtube kanaal: Stichting Energy4All - YouTube