Ga terug

15 april 2020

CoronaFinancieel & JuridischLeisure & Cultuur

Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt 61 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in de afgelopen maanden aan 61 projecten voor cultuur en natuur financiële steun toegezegd, voor een bedrag van in totaal € 270.000.

Hierdoor kunnen initiatieven in de culturele sector weer worden opgepakt zodra dat mogelijk is.

Voorbeelden

Het Cultuurfonds Noord-Brabant geeft onder meer ondersteuning aan:
Lang Leve…! - een artistiek actieonderzoek door Stichting Makershuis/Academie voor Beeldvorming; kan cultuurparticipatie bijdragen aan gezond en prettig oud worden in ’s-Hertogenbosch?
Natuurlijke speeltuin Pekhoeve - een natuurlijke speelplek in gezamenlijk beheer.
Alfons MUCHA - een bijzondere tentoonstelling in het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard over de meester in lithografie.
RAAK! - hilarische muziektheatervoorstelling van de Orthense Harmonie uit ’s-Hertogenbosch.
Vlindertuin aan de Dommel - bewoners creëren samen een rolstoeltoegankelijk verblijfsgebied met heel veel bloemen, paden en bankjes.

Coulance Corona

Het Cultuurfonds is coulant met het uitbetalen van eerder toegezegde bedragen. Ook als een evenement of project niet (geheel) door kan gaan proberen we bepaalde kosten toch te vergoeden, waarbij we ook aandacht vragen voor betaling van zzp’ers. Vragen over je project of evenement vanwege de coronamaatregelen? Kijk dan op cultuurfonds.nl.

Blijf je aanvraag doen

Het Cultuurfonds Noord-Brabant roept verenigingen, organisaties, makers in de cultuur- en natuursector op om vooral een aanvraag voor financiële ondersteuning te blijven doen. Er is voor dit jaar het gebruikelijke budget te besteden. Juist nu is het zo belangrijk dat dit geld, van onze schenkers en van de loterijen, in de sector terecht komt, om te zorgen dat makers en initiatiefnemers zo snel mogelijk weer aan de slag gaan zodra de crisis afneemt.
Voor meer info: www.cultuurfonds.nl/provinciale-afdelingen/noord-brabant.

Bron: https://www.brabant.nl/

Gerelateerd