8 april 2022

Lifestyle

Couturier Van den Krommenacker met scoop in het Barretje0486 van Jolanda Linders.

Modeontwerper Addy van den Krommenacker viert dit jaar zijn 20 jarige jubileum als zelfstandig couturier en is met een nieuwtje te gast in het tv programma van Jolanda Linders van Omroep Land van Cuijk.

De in Uden geboren Addy van den Krommenacker wilde of zanger worden of beroemd zijn in de mode. In 2007 maakte Addy in Rome zijn internationale debuut op de Alta Roma Fashion Week en werd zijn werk bekroond met een Look of the Year-Award voor de beste buitenlandse ontwerper.

Addy groeide door zijn uitgesproken vrouwelijke creaties uit tot favoriet ontwerper van vele bekende persoonlijkheden uit de politieke, diplomatieke, televisie- en theaterwereld. Sterren schitterden veelvuldig op de rode loper in creaties van de ontwerper. Hij gooide hoge ogen met onvergetelijke trouwjurken voor Chantal Janzen, Truus van Gaal, Leontien van Nistelrooij, Marianne Timmer en Bettina Bakkum-Holwerda en vele anderen. Ook leden van de koninklijke familie weten de weg te vinden naar de couturezaak van Addy van den Krommenacker. Voor het huwelijk van prinses Carolina de Bourbon de Parme ontwierp Van den Krommenacker haar bijzondere bruidsjurk, waarvoor hij kant mocht gebruiken van de originele japon uit 1965 van haar moeder, prinses Irene. Voor Van den Krommenacker een hoogtepunt in zijn leven.

Zijn carrière heeft niet alleen hoogtepunten gekend maar ook teleurstellingen. In 2019 moest hij zijn winkels sluiten. Na de doorstart is hij zich volledig gaan richten op het ontwerpen van nieuwe creaties. En dat is niet onverdienstelijke gebleken, gezien het succes van zijn online winkels en de bestellingen van ‘rich and famous’.

De modeontwerper heeft zijn oog laten vallen om het monumentale pand in de Maasstraat waar voorheen de meubelzaak van Theo Gerrits gevestigd was. Het pand wordt nu gerestaureerd en is uitermate geschikt om mijn creaties tot uiting te laten komen. ‘Theo is mijn zwager en heeft mij overtuigd om deze locatie te overwegen. Het pand ligt zo uniek gelegen in het vestingstadje met een magnifieke uitzicht op de Maas, ik moest er wel verliefd op geworden’, zegt de couturier die er ook bij gaat wonen.

Wil je weten hoe het gesprek verder is verlopen, kijk dan vanaf maandag 11 april naar Barretje 0486 op Omroep Land van Cuijk.