Partner

22 december 2022

Lifestyle

CHAMPAGNE D. MASSIN, CUVÉE RÉSERVE, BRUT

Bensdorp Wijnen is in 2005 opgericht door Wouter Bensdorp – wij leveren aan bedrijven, particulieren én horeca. Veel van onze wijnen importeren we zelf en sinds dit jaar ook uit de Champagnestreek. We vertellen je er hier graag meer over.

Het Champagnehuis D. Massin ligt in de Côtes de Bar, in de zuidelijke Champagnestreek en werd gerund door Dominique en Rachel Massin. Dominique overleed helaas plotseling in 2002 en toen besloten hun kinderen Tristan en Céline, destijds 19 en 17 jaar, om hun school af te maken en zich daarna bij Rachel aan te sluiten. Op dit moment is Rachel wat meer op de achtergrond aanwezig. Tristan is de wijnmaker en Céline doet de commercie én de ontvangst van gasten op het Domaine.

Guide Hachette 2023 geeft de Champagne 1* ofwel “vin très reussi”

Men heeft zo’n 13 hectare eigen wijngaard rondom het Domaine met Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Geteeld middels de Terra Vitis-méthode. De wijngaarden zijn prachtig gelegen op de glooiende heuvels die zich in het Jura-tijdperk hebben gevormd. Het witte gesteente van de Kimmeridgebodem bevat veel fossielen en geeft een unieke minerale ondertoon aan de druiven die hierop verbouwd worden.

Op Vivino ook een hoge score: 3,8 (****), hoort tot beste 5% wijnen ter wereld

Dominique en Rachel verkochten hun Champagne vooral aan particuliere klanten in Frankrijk. Met de komst van de kinderen in het familiebedrijf is men ook gaan exporteren: O.a. België, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en nu dus ook Nederland. Wij verkopen de Cuvée Réserve, een Champagne van 75% Pinot Noir en 25% Chardonnay. Het is een zachte en elegante mousserende wijn, die zo’n 3 jaar in de kelders van de familie heeft gerijpt. Een heerlijk glas!

Lekker als aperitief of bij fruits de mer. Of waan je op Wimbledon met aardbeien en room…