Partner

22 september 2022

Burgemeester hijst Global Goals vlag

Vrijdag 23 september is het Sustainable Development Goals (SDG) Action Day. Dan hijst burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans om 08.30 uur de Global goals gemeente vlag, voor het gemeentehuis. Ze doet dit samen met de nieuwe voorzitter van Global Goals Oss, Marian Wagemakers

Global Goals bestaat 7 jaar
In september bestaan de Global Goals 7 jaar en daarom hijsen zoveel mogelijk gemeenten en andere organisaties in Nederland en het buitenland de Global Goals vlag. Gemeenten spelen een voortrekkersrol in het realiseren van de Global Goals in Nederland: inmiddels maken meer dan 118 gemeenten werk van het behalen van de duurzaamheidsdoelen waar Nederland zich op 25 september 2015 aan heeft gecommitteerd.

Marian Wagemakers is de nieuwe voorzitter van Global Goals Oss
Marian Wagemakers is de nieuwe voorzitter van Global goals Oss. Ze is 57 jaar, geboren en getogen boven de winkel van de familie Wagemakers in de Kruisstraat in Oss. Na omzwervingen in Nederland en het buitenland, woont Marian samen met haar gezin. alweer 10 jaar met veel plezier in Oss. Zij was van januari 2013 tot 1 maart 2022 Algemeen directeur en mede-eigenaar van Dalco Food in Oss. Een bedrijf dat Marian samen met haar team heeft omgeturnd van een vleesverwerkend bedrijf naar een onderneming die enkel vegetarische maaltijdcomponenten produceert. In 2018 was zij ondernemer van het jaar in Oss. Daarnaast is Marian voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Muzelinck, bestuurslid van Stichting Agrifood Capital, lid van de Stuurgroep Agrofood & Biobased West-Brabant en lid van Rotary Oss-Maasland.

Global Goals: 17 doelen
De 17 duurzaamheidsdoelen zijn een breed gedragen instrument om het hoofd te bieden aan de complexe mondiale uitdagingen van de komende jaren: van armoede en genderongelijkheid tot de mondiale klimaat– en biodiversiteitscrisis. De doelen omvatten alle relevante thema’s en zijn allemaal onderling verbonden. Ze bieden voor iedereen een kompas om zelf een verschil te maken. Internationaal, nationaal, regionaal én lokaal!