Partner

13 mei 2022

Sport

BrabantSport haalt La Vuelta naar Brabant!

Fotograaf: Michel Maas

BrabantSport is trotse founding partner van La Vuelta Holanda. Vandaag, op 12 mei, is het precies 100 dagen tot de start van dit bijzondere evenement. Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. La Vuelta gaat op vrijdagavond 19 augustus 2022 officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, start het peloton in ’s-Hertogenbosch. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda. Een topsportevenement van dit formaat in onze regio is enorm belangrijk!

Niet alleen biedt La Vuelta onze regio veel sportief gezien, maar ook op het gebied van cultuur, sociaal-maatschappelijk vlak en Leisure. Brabant en Brabanders houden namelijk van fietsen. Toeristen uit binnen- en buitenland bezoeken onze regio om te fietsen en Spanje en Brabant kennen een rijke geschiedenis.

Genoeg aanknopingspunten waardoor Brabant rood kleurt de komende maanden. La Vuelta Holanda leeft in de hele regio. Honderden vrijwilligers zijn vol energie aan de slag met verschillende activiteiten. Zo komen mensen samen én in beweging.

Brabant sterker door sport
Een evenement naar Brabant halen of ondersteunen doen we alleen als we er geloof in hebben dat het evenement bijdraagt aan een sterker Brabant. En we willen natuurlijk dat het rendement duurzaam is. Met andere woorden; dat er voor langere tijd positieve maatschappelijke veranderingen tot stand komen. Van groot tot klein.

We zijn dan ook erg trots op het activatieprogramma met ruim 100 initiatieven dat vanaf vandaag live gaat. We lichten de komende periode enkele initiatieven uit via onze socials en je vindt een compleet overzicht altijd op deze pagina.

Meer over La Vuelta Holanda La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om mee te maken. Onze provincie vormt het decor van de tweede en derde etappes.

Meer weten? Kijk dan op https://www.lavueltaholanda.com/.


#BRABANTSTERKERDOORSPORT