Partner

4 februari 2021

Sport

BOEIEN EN VERBINDEN IN EEN DIGITALE WERELD

Met ruim 400 organisaties en 1000 relaties is PSV Business het grootste zakelijke netwerk in Zuid-Nederland. Een belangrijk aspect van het netwerk zijn de hoogwaardige events die per seizoen worden georganiseerd om leden te kunnen boeien en binden. Tot een paar maanden terug werden er aan de lopende band mooie events georganiseerd door het hele land. Van typische business-bijeenkomsten tot festivals en feestjes. En niet te vergeten: gewoon volle stadions met veel kansen tot relatiebeheer en netwerken. Toen de coronacrisis uitbrak en er strenge maatregelen tot afstand werden ingevoerd, kwam deze beweging als donderslag bij heldere hemel tot stilstand. Hoe heeft PSV in deze uitdagende periode toch deze meerwaarde kunnen bieden voor haar leden? We blikken terug op een aantal van deze events in de nieuwe digitale vorm.

Online event met topmannen uit de Brainport-regio

Op dinsdagavond 13 oktober namen Peter Wennink (ASML), Henk Valk (Philips Nederland), Romke Swinkels (Swinkels Family Brewers) én Toon Gerbrands (PSV) deel aan een online forumdiscussie. Aan de hand van prikkelende stellingen werden de forumleden uitgedaagd op het thema leiderschap. Ook schoof Wim Kieft aan die, als schrijver van het voorwoord van het nieuwe boek van Toon Gerbrands, leiderschap volledig los liet op het voetbal.Dit event stond oorspronkelijk gepland in het Philips Stadion. Door de aangescherpte maatregelen was het helaas niet mogelijk dit event fysiek te organiseren. Vandaar dat er gekozen werd voor een online event waarbij de sessie live werd gestreamd vanuit een studio. Leden van PSV Business kregen voorafgaand aan dit event de mogelijkheid vragen in te sturen aan de tafelgasten. Op deze manier werd er toch een mooie interactie gecreëerd tussen de tafelheren en de leden.

Digital wake-up

Op 29 oktober zijn leden van PSV Business wakker geschud door PSV, DPG Media en De Ondernemer met het online evenement ‘Digital Wake-Up’. Tijdens deze sessie ontvingen deelnemers tips en tricks van diverse experts (o.a. marketing goeroe Cor Hospes) op het gebied van online marketing. In twee uur tijd werden praktisch toepasbare tips gedeeld en konden deelnemers nieuwe inspiratie opdoen op het gebied van digitale marketing. Deelnemers stuurden tijdens het event simpel hun vragen in de livechat en deze werden direct door de sprekers behandeld. Een groot succes want dit event werd online bezocht door meer dan 400 deelnemers.

Live vanuit het Philips Stadion

Tijdens het event ‘Football & Finance’ kregen leden van PSV Business een unieke kijk in de keuken van PSV en het internationale topvoetbal.

Jaap van Baar, Financieel Manager bij PSV, zoomde tijdens dit event in op de begroting van PSV. Hoe is deze opgebouwd, wat zijn de belangrijkste inkomstenbronnen, wat houdt een club als PSV over aan een uitgaande transfer en welke financiële uitdagingen liggen er op de loer?

In samenwerking met Deloitte werd daarnaast de ‘De Deloitte Football Money League’ besproken, hierbij zoomt Deloitte ieder jaar in op de top-20 clubs met de hoogste omzet. Hoe zien de geldstromen er uit van bijvoorbeeld internationale topclubs als FC Barcelona en Manchester United?

Tijdens dit interactief event was er volop ruimte om vragen te stellen. Football & Finance was een must voor ondernemers, financieel managers/medewerkers en voor iedereen die kennis en inspiratie op wilde doen over de financiële wereld binnen het topvoetbal en daarbuiten.

Dit was het eerste event dat werd gepresenteerd vanuit de livestream-studio in het Philips Stadion. Om in deze periode, en in de toekomst, dit soort events zelf goed te kunnen organiseren hebben we, in samenwerking met Mansveld Expotech, op de Bestuur- en Sponsoretage van het Philips Stadion een moderne en innovatieve studio ontwikkeld.

Exclusieve persconferentie met Roger Schmidt, Denzel Dumfries en Gust van Montfort

Leden van PSV Business kregen op maandag 23 november de exclusieve kans om in gesprek te gaan met de kopstukken van het technische beleid van PSV. Hoofdcoach Roger Schmidt, aanvoerder Denzel Dumfries en Hoofd Medische Staf Gust van Montfort namen plaats achter een desk voor een online persconferentie.

Tijdens de persconferentie gaf Roger Schmidt een inkijkje in de afgelopen maanden, zijn speelwijze en het gebruik van veel verschillende spelers die door de crisis behoorlijk wat extra vragen opriepen. Samen met Van Montfort en Dumfries praatte Schmidt over hoe PSV de mede door corona ontstane uitdagingen te lijf probeert te gaan. Tijdens de persconferentie was er namelijk volop gelegenheid tot het stellen van vragen via een livechat.

Lid worden van het grootste zakelijke netwerk van Zuid-Nederland en in de toekomst ook deelnemen aan on- en offline events?

Bezoek www.psv.nl/business voor meer informatie of neem contact op met business@psv.nl