Partner

26 maart 2024

HRM

Bijzondere mijlpaal: ABAB is 100 jaar en ontvangt Tilburgse Ereprent

Dinsdag 26 maart was het honderd jaar geleden dat ABAB het licht zag. Een bijzondere mijlpaal. ABAB is er trots op dat het al honderd jaar van betekenis is, zowel voor klanten en collega’s, als voor de samenleving. Daarom besteedt het accountants- en advieskantoor veel aandacht aan zijn verjaardag. Niet alleen door terug te blikken en vooruit te kijken, maar ook door een aantal bijzondere evenementen te organiseren, waaronder een reünie. Tijdens dit laatste evenement werd ABAB geëerd met de Tilburgse Ereprent, uitgereikt door burgemeester Theo Weterings.

Samen vieren én iets terugdoen

Ter ere van het honderdjarig bestaan van ABAB worden er in 2024 veel activiteiten georganiseerd. Zo was er op 26 maart een reünie voor alle (oud-) medewerkers van ABAB in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. En ook voor klanten van ABAB zijn er diverse festiviteiten, zoals een inspirerend zomerfestival en een kennisquiz. De medewerkers van ABAB vinden het daarnaast belangrijk de handen uit de mouwen te steken. Dat hebben zij dit jaar al gedaan voor een aantal goede doelen tijdens ABAB Doet en ook bij het aanplanten van een ABAB-bos. Iets terugdoen voor de samenleving, dat zit al honderd jaar in de haarvaten van ABAB.

Positieve impact maken

ABAB heeft een bijzondere historie. Het kantoor startte in 1924 als het boekhoudbureau van de NoordBrabantse Christelijke Boerenbond (NCB). Anno 2024 koestert het bedrijf nog altijd zijn agrarische wortels, maar heeft het zich ontwikkeld tot een brede sparringpartner voor ondernemend Nederland. En niet alleen die brede dienstverlening springt daarbij in het oog. Ronald Meijers, CEO van ABAB: “Tijdens de reünie ter ere van ons honderdjarig bestaan ontving ABAB de Tilburgse Ereprent uit handen van de Tilburgse burgemeester Theo Weterings. Een mooie erkenning voor het feit dat we van betekenis zijn. Niet alleen voor Tilburg, maar ook daarbuiten. Dat begon al in het begin van de jaren dertig. Boeren en tuinders bevonden zich in zwaar weer. ABAB hielp hen door gratis de boekhouding op te maken en zorgde er zo voor dat zij financieel hulp kregen vanuit de overheid. Het is precies wat onze organisatie ook vandaag de dag nog kenmerkt. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk om innovatie te stimuleren, kennis te delen en persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. Samen een positieve impact maken. Dat is waar ABAB naar streeft. Omdat echte waarde niet alleen in cijfers zit, maar in van betekenis zijn voor de wereld om ons heen.”

De toekomst

De behoefte om van betekenis te zijn, zal ook de komende honderd jaar blijven bestaan. Het is één van de redenen dat ABAB momenteel een fusie met Alfa Accountants & Adviseurs onderzoekt. Een organisatie die net als ABAB impact wil maken en dicht bij klanten en medewerkers wil staan.