Ga terug

30 april 2020

Financieel & Juridisch

Beste “minister-president” Van Dissel…

Beste “minister-president” Van Dissel,

Met verbijstering heb ik vanavond (21 april, red.) geluisterd naar de persconferentie. Niets gehoord over ondernemers, niets over het verlengen van regelingen. Niets over de economische gevolgen, en dat op de dag dat ook aangekondigd werd dat een korting op pensioenen waarschijnlijk is omdat er 80 miljard is verdampt. 80 miljard! Desondanks blijft Nederland op slot, tenzij je 12 jaar of jonger bent.

We moeten helaas concluderen: Nederland wordt op dit moment bestuurd door virologen. Natuurlijk, volksgezondheid staat voorop, maar een intelligente unlock was toch wel op zijn plaats geweest. Er zijn provincies waar nauwelijks besmettingen zijn, er zijn branches die veilig kunnen opstarten. Tot 50 jaar is het risico dat je aan corona overlijdt marginaal en zo kunnen we nog wel een paar nuances aanbrengen om tot een intelligente unlock te komen. En dan hebben we het nog niet over technologie zoals apps, of hulpmiddelen zoals mondkapjes.

En, oh ja, “minister-president” Van Dissel: 32% van de ondernemers denkt failliet te gaan als ze vakantiegeld moeten uitkeren, blijkt uit onderzoek van De Ondernemer. Dat is volgende maand!

Wat mij betreft deze persconferentie even deleten, morgen naar de tekentafel, ‘s-avonds om 19.00 uur een herkansing en dan graag weer minister-president Rutte aan het woord, bijgestaan door Eric Wiebes. Iets met Economische Zaken of zo. Ik hoop niet dat dit tegen dovemansoren is gezegd. En anders is er vast nog wel een tolk in de buurt.

Bron: https://www.coronakrant.nl/

Gerelateerd