Ga terug

Beeld op sociaal media

Een bericht op social media zonder beeld, dat zie je niet meer vaak voorbij komen. Met beeld trek je sneller de aandacht. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen daadwerkelijk bij je visuele content stoppen met scrollen? Vandaag deel ik een aantal tips die je daarmee zullen helpen

De tips op een rijtje

  • Zorg dat jouw volgers je herkennen

  • Een beetje humor kan nooit kwaad

  • TikTok of insta reels

  • Het gebruik van gifs

1. Zorg dat jouw volgers je herkennen

Door dat je volgers je herkennen stoppen ze met scrollen. Door regelmatig selfies te posten zorgt dat voor meer Interactie tussen jou en je volgers. Dit is bruikbaar voor zowel voor influencers en ondernemers die graag hun publiek/klanten willen uitbreiden. Zo zijn er bijvoorbeeld l meerdere artsen in Nederland, die hun accounts inzetten om Nederlanders te laten zien hoe het eraan toegaat op de intensive care in tijden van corona dit doen zij door selfies te maken. Deze selfies hebben een groot impact gemaakt op Nederlanders. Zo heeft IC arts Diederik gommers meer dan 150.000 volgers gekregen in 3 dagen.

2. Een beetje humor kan nooit kwaad.

Dat het maken van beeld op social media belangrijk is staat vast maar dat hoeft niet te betekenen dat jij volledig afstand moet nemen van tekst in jouw social media berichten te nemen. Denk bijvoorbeeld van het plaatsen van een meme. Een meme is een grappig beeld met tekst. Het moet natuurlijk wel bij jou merk/bedrijf passen maar de emoties die je erbij oproept. Heb je bij het maken van memes moeite hebt kun je gebruik maken van een meme generator. Handig!

3. TikTok of Insta Reels

In mijn recente blogs heb ik de invloed dat het maken van TikToks en insta reels heeft. Je kunt door middel van het maken van filmpjes jouw merk/bedrijf adverteren op een subtiele manier en je kunt ook inspelen op hashtag-challenges. Deze video’s krijgen veel views. Is TikTok nog onbekend terrein? Ik snap het. Dan is insta reels misschien een betere match.

4. Het gebruik van gifs

Afwisseling is belangrijk dit kun je doen door het gebruiken van bewegend beeld denk aan gifjes of boomerangs: bewegend beeld trekt de aandacht. Gifjes zijn overal op het internet te vinden, Met de app GIF Maker kun je zelf gifjes maken. Zo zorg je ervoor dat jouw content niet alleen afwisselend is maar ook leuk!


Seth Meyers Goodbye GIF by Late Night with Seth Meyers


Dat waren ze dan: 4 tips die jou zullen helpen bij het trekken van aandacht met jou beeldend