13 december 2022

Retail & Marketingblog

B2C Telecom bekroont groei met nieuw bedrijfspand in Helmond

B2C Telecom is sinds 2006 leverancier van hoesjes en andere accessoires voor vrijwel alle telefoons, smartphones en tablets. Hoewel eigenaar Shafi het bedrijf ooit startte als een eenmanszaak en deze runde vanuit een zolderkamertje, is het inmiddels uitgegroeid tot een flinke onderneming die gemiddeld zo’n 200 smartphonehoesjes per dag bedrukt en deze naar klanten over heel Nederland en België verzendt. De verhuizing vanuit de Spaarpot in Geldrop naar een nog groter bedrijfspand in Helmond, is een van de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijf. We spraken eigenaar Shafi over de verhuizing en over de ontstaansgeschiedenis en ontwikkelingen van zijn onderneming:

“We zijn begonnen vanuit een zolderkamertje, maar inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere afdelingen en een ruim bedrijfspand in Helmond. De eerste jaren was de focus enkel op het verkopen van kant en klare hoesjes. Hoewel wij vanaf het begin al veel variatie in het assortiment hadden, hebben we op den duur besloten om onze klanten nóg meer keuze aan te bieden. Wij hebben daarom in 2013 als een van de eerste bedrijven in Nederland de printservice geïntroduceerd. Dit is tot op de dag van vandaag een enorm succes. De specialiteit van B2C Telecom ligt immers in de variatie en personalisatie van hoesjes. Het zelf ontwerpen van telefoonhoesjes, maken we mogelijk voor vrijwel alle merken en modellen telefoons.”

Shafi, kun je hier wat meer over vertellen, hoe onderscheiden jullie je precies van andere aanbieders?
“Wat ons uniek maakt is onze printservice. B2C Telecom kan jouw hoesje bedrukken met uiteenlopende designs, met behulp van onze zeer geavanceerde printers. Het printen van hoesjes doen we dus al sinds 2013. Bij B2C Telecom kun je namelijk zelf unieke designs ontwerpen met onze Phone Case Designer; een ontwerptool waarmee je ook zonder enige design skills, je hoesje toch van een uniek design kan voorzien. De Phone Case Designer is speciaal voor ons ontwikkeld en er zijn veel leuke opties mogelijk om het hoesje nog iets extra’s te geven zoals je naam, een glossy effect, emoji’s of gewoon een persoonlijke foto! Bovendien zitten we nooit stil en doen voortdurend investeringen om deze printservice uit te breiden.”

“Wij beschikken ook over een ruim assortiment eigen designs, in verschillende thema’s. Alle designs kunnen we bedrukken op verschillende soorten hoesjes. Men kan kiezen uit bijvoorbeeld boekhoesjes, Stand cases, TPU cases, Back covers of een hoesje met koord. Het assortiment van B2C Telecom wordt continu aangevuld met de allernieuwste producten voor zowel telefoons als tablets.”

“Tot slot hebben wij onze sterke positie in de markt ook deels te danken aan de kwaliteit van onze producten. Niet enkel de hoesjes zijn kwalitatief, ook voor de bedrukking wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige UV inkt. Het printen van de hoesjes gebeurt onder eigen beheer in ons magazijn in Helmond. Bij ons staat kwaliteit dus hoog in het vaandel. Verder goed om te weten; ondanks de grote focus op kwaliteit, zorgen we er ook voor dat bestellingen snel worden geleverd. Wij zorgen er namelijk voor dat hoesjes in korte tijd worden bedrukt zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Wij beloven onze klanten daarom ook dat hoesjes die voor 17:00u besteld zijn, dezelfde dag nog verstuurd worden.”

Waaruit bestaat jullie doelgroep, en hoe zorgen jullie ervoor dat men in deze competitieve markt blijft kiezen voor de producten van B2C Telecom?
“Onze doelgroep bestaat uit mensen van jong tot oud, en van particulieren tot aan zakelijke afnemers. We bieden voor ieder wat wils en we combineren ons ruime aanbod met lage prijzen, waardoor we voor iedere portemonnee een betaalbaar hoesje in huis hebben. De kwaliteit van onze producten blijkt ook uit de vele positieve beoordelingen van onze klanten die we inmiddels hebben mogen ontvangen en waar wij bijzonder trots op zijn!”

Als afsluiter; we zijn benieuwd hoe jullie nieuwe bedrijfslocatie in Helmond tot nu toe bevalt?
“In het begin was het voor ons team wel wennen, want de reistijd werd langer. Inmiddels vinden we de locatie, na hier bijna een jaar gevestigd te zijn, echt super. Dankzij de vele ramen in het pand hebben we veel lichtinval, en zien we alles voorbijlopen of rijden. Het pand is erg omvangrijk waardoor we alle ruimte hebben om nog meer te groeien in de toekomst. Wij blijven dus nog wel een tijdje in Helmond!