19 april 2022

Retail & Marketing

Asperges op de Velden gaat WEL door!

Soortgelijk pop-up restaurant Asperges op de Velden biedt alternatief voor het gecancelde pop-up restaurant Asperges in het Veld in Cromvoirt. Gezien de samenwerking tussen beide organisatoren uit het verleden, hebben de events dezelfde huisstijl en vergelijkbare naam en uitstraling. Omdat beide events op alle fronten sterk vergelijkbaar met elkaar zijn, biedt de organisatie de gasten die reeds gereserveerd hadden, en restaurants die zouden deelnemen in Cromvoirt, een passend alternatief.

6e editie Asperges op de Velden
Asperges op de Velden, wat al wordt georganiseerd vanaf 2015, is een inmiddels welbekend evenement in de regio waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Op en top genieten van het witte goud in een unieke omgeving in de natuur. Drie weken lang verrijst midden in de velden van Aspergekwekerij Kelders in Veldhoven een stijlvol ingericht pop-up restaurant waar dagelijks culinaire lunches en diners worden bereid. Uiteraard met de vers gestoken asperges van het land gecombineerd met diverse Brabantse streekproducten. De locatie biedt een wijds uitzicht over het Kempische landgoed en beschikt over alle benodigde faciliteiten waaronder ruime, gratis parkeergelegenheid direct bij het restaurant.

Doorgang ondanks facilitaire en personele schaarste
De organisatie, onder leiding van Bertie Klaassen, is trots om te melden dat de 6e editie van Asperges op de Velden doorgang zal krijgen van 19 mei t/m 6 juni. Zeker in deze tijden waarin het voor organisatoren niet makkelijk wordt gemaakt om hun evenement rendabel te krijgen. Klaassen licht toe: “Een dergelijk pop-up restaurant met alle bijhorende faciliteiten op een leeg terrein optuigen, behoeft een fikse investering met de nodige risico’s. We gaan pas verdienen als de vaste kosten gedekt zijn door de gemaakte reserveringen. Aangezien alle facilitaire en personele kosten vandaag de dag bijna verdubbeld zijn, en wij onze verkooprijzen niet kunnen verdubbelen, ligt het break-even punt een stuk verder weg dan we gewend waren voor de Corona en de oorlog. Dit heeft grote financiële gevolgen en brengt het bestaansrecht van dit soort evenementen in gevaar. En dan helpt de schaarste op facilitair en personeelsgebied ook niet mee, alleen zie ik daar niet de grootste problemen in. Het zijn andere tijden waarin je anders moet werken en waarin niets meer vanzelfsprekend is of makkelijk gaat. En tijden waarin je als ondernemer op de proef wordt gesteld en er offers worden gevraagd. Wij willen ons na 2 jaar weer laten horen en zien en doen graag extra investeringen om er voor iedereen een geweldig evenement van te maken. Juist in deze tijd...!”

Extra ruimte gecreëerd voor gasten uit regio Den Bosch
Als geste richting gasten die reeds hebben gereserveerd in Cromvoirt, heeft Asperges op de Velden de capaciteit van het restaurant uitgebreid om zo nog meer gasten te kunnen verwelkomen. Daarnaast start het evenement eerder dan gepland waardoor er meer lunches en diners aangeboden kunnen worden. De organisatie hoopt hiermee ook gasten uit de regio Den Bosch en het tussenliggende gebied de kans te geven om deze unieke ervaring te beleven.

Uitgebreid programma
Het inmiddels regionaal bekende evenement biedt elk jaar weer een uitgebreid en gevarieerd programma. Voor jonge en oude gasten, voor particulieren en zakelijke gezelschappen. Net als voorgaande jaren zullen toonaangevende restaurants in het pop-up restaurant koken met de vers gestoken asperges van het land. Zo kunnen gasten genieten van de culinaire hoogstandjes van sterrenrestaurant Eden uit Valkenswaard. Daarnaast vormt Asperges op de Velden een podium voor bijzondere restaurants uit de omgeving waaronder Lugar uit Waalre, Nastrium uit Helmond, Truffelaer en Smaek uit Geldrop. Hier worden binnenkort mogelijk nog restaurants uit de regio Den Bosch aan toegevoegd. Maak kennis met de verschillende keukens en de wereld van de Michelin-koks en geniet van uiteenlopende aspergegerechten die alle zintuigen prikkelen. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren organiseren we traditiegetrouw de familiedagen waarbij u ongestoord kunt genieten terwijl wij de kinderen vermaken.

Eigen evenement organiseren
Heeft u een jubileum, relatiedag, personeelsfeest, bruiloft, familiefeest, verjaardag of bijeenkomst voor een business club te organiseren? Krijgt u buitenlandse gasten die u graag iets van onze cultuur wilt laten zien en laten proeven? Ons openluchtrestaurant is op aanvraag volledig naar uw wensen en voor uw specifieke gezelschap in te vullen. Neem gerust contact met ons op, wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.

WWW.ASPERGESOPDEVELDEN.NL