Partner

9 juli 2021

Food (agri)

Appèl opent haar eerste Foodmaker restaurant in het Erasmus MC, Rotterdam

Appèl opent deze week, als exclusief partner van Foodmaker in de b2b-markt, het eerste Foodmaker restaurant van deze samenwerking in het Erasmus MC te Rotterdam. Appèl is de partij die Foodmaker in Nederland naar de onderwijs-/ zorg-/ werkomgeving brengt. Beide bedrijven werken vanuit een vergelijkbare filosofie en zien de samenwerking als een flinke stap richting de toekomst.

Appèl Holding, het moederbedrijf van Appèl, Markies Catering en Zo-vital is inmiddels actief op meer dan 650 locaties door heel Nederland. “Wij zien op dit moment enorme kansen in een markt die volop in beweging is. De vraag naar flexibiliteit in combinatie met verse en gezonde voeding is sinds de coronacrisis enorm gestegen. Deze unieke samenwerking geeft hier op perfecte wijze invulling aan” aldus Hans van Veen, Algemeen Directeur van Appèl.Gezonde ambities

Foodmaker, is een Belgische restaurantketen en producent van ultraverse, gezonde maaltijden. De keten exploiteert zaken in België in Frankrijk en heeft ook al twee restaurants in Nederland. Dit wordt dus de derde Foodmaker vestiging in ons land. Foodmaker maakt kraakverse, lekkere gerechten die gezond zijn voor de gast én goed voor de aarde. Er komen nooit conserveermiddelen, smaakstoffen of geraffineerde suikers aan te pas. Aan deze heldere uitgangspunten worden nooit concessies gedaan. Het is mede daarom dat dit partnership zo goed bij Appèl past.

Gedroomde samenwerking

Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker. “Het is een gedroomde samenwerking. We kennen elkaar al enkele jaren en er was meteen een klik tussen beide bedrijven. Gezamenlijk gaan we de komende jaren een flink aantal nieuwe restaurants openen. Hierin is onze missie duidelijk: wij willen gezonde voeding toegankelijk maken voor iedereen. Dat is nu relevanter dan ooit. Mensen hebben behoefte aan gezonde voeding en transparantie en dit partnership gaat hen dit geven.”

Goede zorg proef je

Het nieuwe restaurant is gevestigd binnen het Erasmus MC te Rotterdam. Erasmus MC is een actief voorvechter van gezonde voeding binnen de zorg en lid van Alliantie Voeding in de Zorg en het project Goede zorg proef je. Erasmus MC vindt dat ziekenhuizen een voorbeeldrol hebben in de maatschappij bij het aanbieden van gezonde voeding. Een gezonder voedingsaanbod draagt bij aan herstel van patiënten, een gezonde werkomgeving voor medewerkers en een gezonde keuze voor bezoekers. Het Foodmaker restaurant sluit uitstekend aan bij deze ambitie.

Foodmaker Erasmus Ziekenhuis Rotterdam

Doctor Molewaterplein 40

3015 GD Rotterdam