Partner

25 maart 2021

AOMB beschermt en beheert uw intellectueel eigendom!

In de rubriek ondernemer/bedrijf in beeld bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met AOMB.


1. Hoe is het bedrijf ontstaan?

AOMB Intellectual Property is opgericht in 1967 en biedt full service op het gebied van bescherming intellectuele eigendom.

AOMB heeft specialistische kennis in huis op alle technologische gebieden inclusief kwekersrecht. Dienstverlening op het gebied van merken, modellen en legal IP services biedt zij aan onder een separaat label MarkYourBrand. www.markyourbrand.nl

AOMB heeft vier vestigingen in Nederland, te weten Eindhoven, Rijswijk, Arnhem en Maastricht. Daarnaast is zij met haar dochteronderneming AOMB Polska actief in Polen waar verdeeld over vier vestigingen 20 medewerkers werkzaam zijn.

AOMB B.V. vormt samen met een Duits, Engels en Frans kantoor AIPEX, een Europese alliantie op het gebied van IP. AIPEX bundelt in alle belangrijke IP landen expertise en capaciteit om zo grote internationaal georiënteerde cliënten in met name Azië en de US te bedienen in hun Europese IP behoefte.2. Welke projecten zijn jullie mee bezig in het buitenland?

Overal in Europa toegang tot de beste IP-specialisten

AOMB is één van de founding partners van AIPEX, de Europese alliantie van onafhankelijke IPbureaus. Onze deelname in AIPEX betekent voor u, dat onze dienstverlening niet beperkt blijft tot de landen waarin wij zijn gevestigd. Ook buiten Nederland en Polen (AOMB Polska) kunt u altijd bouwen op de land- en marktspecifieke IP-kennis van onze lokale AIPEX-partners.

Dit team van meer 200 professionals werkt al jaren exclusief met elkaar samen. Zij kennen elkaar door en door. Samen zorgen zij ervoor dat u overal in Europa de beste back-up krijgt die u kunt wensen.

https://aipex-ip.com3. Wat maakt AOMB zo uniek? Wat kunnen jullie wat andere concurrenten niet lukt?

Waarmee onderscheidt u zich werkelijk van anderen in uw markt? Precies. Met de sterke ideeën en uitvindingen die aan de basis liggen van uw producten en diensten. En zolang anderen niet hebben wat u heeft of weten wat u weet, geeft u de concurrentie het nakijken. De kunst is om dat zo te houden. AOMB zorgt ervoor dat u uniek blijft en niemand anders onterecht profiteert van uw uitvindingen en ideeën.

Intellectueel eigendom is al meer dan 50 jaar ons domein. Uitgebreide kennis van patenten, merken, modellen, licenties, kwekersrechten en auteursrechten mag u dus verwachten. Wat ons als octrooibureau echt uniek maakt is onze manier van werken. Onze IP-adviseurs zetten zich met gedrevenheid en passie voor u in. Ze denken niet vanuit producten, maar vanuit uw behoeften en uw markt. Daarbij werken ze in dedicated teams vanuit drie specialistische business units: MKB, Corporate en International Partners. Samen met u regelen zij de beste bescherming voor uw bedrijf, toegespitst op uw specifieke situatie.4. Wat is kenmerkend aan jullie bedrijf?

Het prettigste IP bedrijf in Europa zijn om voor en mee te werken!