Partner

13 april 2023

Sport

Anycoin Direct

Het was 2013; cryptocurrency was in die tijd nog geen hype. Drie vrienden verbaasden zich erover hoe complex en kostbaar het was om cryptocurrency aan te schaffen. Vanuit de overtuiging dat dit toch écht beter moest, sloegen zij de handen ineen; Anycoin Direct was een feit. 

"Via onze website hebben we destijds niet alleen bezoekers maar ook relaties mogen verwelkomen. Dankzij een goede investeerder hebben we vervolgens de groei van Anycoin Direct een flinke impuls kunnen geven." vertelt Bram Ceelen, mede-eigenaar van Anycoin Direct. Hij vervolgt: "Halverwege 2014 hebben we ons platform uitgebreid voor de Europese markt." 

Een slimme zet, want toen in 2017 de bitcoin in absolute termen omhoog ging, is het bedrijf uiteindelijk gegroeid van 4 naar 50 medewerkers. "Dat was noodzakelijk. Met een groei als deze moet je je organisatie anders gaan inrichten." aldus Ceelen. 

Cryptocurrency is een markt waar kwaliteit en betrouwbaarheid een vereiste moet blijven, daarom heeft Anycoin Direct zich ingezet om aan alle wettelijke vereisten te voldoen, wat beloond werd door als tweede partij in Nederland in 2020 een registratie te ontvangen van de Nederlandse Bank. Deze registratie krijg je, kort gezegd door aan alle criteria te voldoen ter voorkoming van witwassing en terrorisme bijvoorbeeld. En dat heeft Anycoin Direct dus meer dan goed op orde. En niet alleen binnen de Nederlandse regelgeving overigens; ze beschikken ook over de registratie voor Oostenrijk en verwachten de vergunning in Duitsland ook snel te verkrijgen. 

"We richten ons op de beginnende cryptogebruiker die van een paar tientjes tot enkele miljoenen euroś per jaar willen uitgeven. Zowel voor de zakelijke relaties als particulieren. De populariteit van crypto neemt toe; mensen verdiepen zich erin. Daarnaast zijn er grotere bedrijven die bitcoin op de balans zetten en dat inspireert andere ondernemers. Ons advies is wel; verlies de risico's niet uit het oog. Het is met name een interessante om het met het oog op diversificatie toe te voegen aan je portfoliomix." Vertelt Bram Ceelen. 

Anycoin Direct geeft geen investeringsadvies overigens. "We adviseren op technisch gebied. De manier waarop je jouw crypto bewaart, is per persoon of organisatie verschillend. Ben je handig met computers? Dan wil je je crypto's misschien in eigen beheer opslaan. Maar wanneer je niet handig met computers bent, kan het een goed idee zijn om het door een partij als de onze op te laten slaan. Beide opties hebben voordelen én risico's en wij kunnen mensen helpen en adviseren om die afweging te maken." Vervolgt hij. 

Ondanks dat Anycoin Direct zélf geen vermogensadvies geeft, willen ze het hogere segment hierin toch van dienst zijn. Daarom zullen ze met een partner actief vermogensbeheer gaan aanbieden. "Onze partner hiervoor heeft analisten in huis die kunnen kijken welke projecten in de markt zijn en aansluiten bij het risicoprofiel van betreffende klant. Het doel van dat beheer is uiteindelijk om de strategie van het vasthouden van bitcoin te verslaan. In zowel positieve als negatieve marktomstandigheden." Ceelen vervolgt: "Over het algemeen is het verstandiger in crypto om positie op te bouwen als er meer paniek in de markt is. En als de markt enorm enthousiast en positief is, kan het misschien verstandig zijn om af te bouwen. De ervaring is dat het vaak op de langere termijn beter werkt om juist tegen het sentiment in te gaan. Daarom adviseren we altijd om geduld te hebben." De mede-eigenaar van Anycoin Direct legt uit: "Crypto is en blijft een beleggingsinstrument. Dus als je vandaag in zou leggen, moet je ertegen kunnen dat het morgen bijvoorbeeld 20% omlaag gaat; die schommelingen horen erbij. De bitcoin beweegt zich namelijk in een vierjarige cyclus." 

Om die adviesrol overigens nog meer kracht bij te zetten, gaat het Veghelse bedrijf binnenkort een academy lanceren. Daar worden artikelen en informatie gedeeld die wat dieper op de materie ingaan en geschikt is voor iedereen; van beginners tot gevorderden. 

Om deze doelgroep te bereiken, is Anycoin Direct overigens een unieke samenwerking aangegaan met landskampioen Heroes Den Bosch; de sponsoring is volledig in bitcoin gedaan en daarmee hebben beide partijen een primeur; dit is de eerste sponsordeal in het basketball in Europa op deze manier.  

Terug naar de bitcoin. Want 2022 is op dat vlak niet voor iedereen succesvol geweest. Bram Ceelen is aarzelend als hem wordt gevraagd naar zijn voorspelling voor 2023: "We merken toch dat 2023 al beter is. Ik denk toch dat de eerste helft van 2023 nog wat onzekerheid zal hebben; het tumult in de markt is nog vrij vers." Hoopvol gaat hij verder: "Ik denk overigens wel dat er mogelijk een uptrend kan plaatsvinden en een nieuwe all time high in 2024 zou kunnen plaatsvinden." 

Anycoin Direct en Bram Ceelen zijn echter realisten en daarom voegt hij toe "Maar ik wil er écht bij zeggen dat dit geen investeringsadvies is natuurlijk he!"