20 februari 2024

Retail & Marketingmobiliteit

Ames Autobedrijf in Dordrecht: Škoda-dealer van het Jaar 2024

  • Nek-aan-nek race: in 2019 droegen zij al de kroon, in 2024 wederom op het hoogste podium

  • Tweede plaats voor Autobedrijf Maas - De Koning; Van den Brug grijpt de derde plaats

  • Prestigieuze prijzen stimuleren Nederlandse dealers de lat nóg hoger te leggen

De Škoda-dealer van het jaar 2024 is gevestigd in Dordrecht. Bijna het hele jaar voerde Ames Autobedrijf het klassement aan, maar in de slotfase naderde de top-3 zich op minimale afstand van elkaar. Ames Autobedrijf wist uiteindelijk de meeste punten te vergaren en mag zich met recht de beste dealer van Nederland noemen. 

Met de Dealer van het Jaar-verkiezing stimuleert Škoda zijn dealers het beste uit zichzelf te halen. Een goede verkoopprestatie is niet genoeg om nummer 1 te worden, er wordt ook gekeken of klanten graag terugkomen voor service in de werkplaats. Daarvoor moet je over een grote schare tevreden klanten beschikken. Alleen als het hele team staat als een huis, kun je Dealer van het Jaar worden. De afgelopen twaalf maanden werd de Škoda dealerorganisatie op al deze elementen getoetst. Het behoeft geen uitleg dat Ames Autobedrijf op deze onderdelen een allrounder is gebleken en de meeste punten heeft verdiend over 2023. 

Ames Autobedrijf valt voor het zesde jaar op rij in de prijzen. De betrokkenheid van de teams en de loyaliteit en tevredenheid van hun klanten zorgen ervoor dat ze vanaf 2019 maar liefst 6 keer in de prijzen zijn gevallen. De prestigieuze prijs ‘Škoda Dealer van het Jaar’ behaalden ze voor het eerst in 2019, waarna ieder jaar prijzen volgden in de categorie Škoda Premium Dealer.

‘Erik Drijver, Manager Škoda van Ames Autobedrijf voegt daar aan toe: we zijn ontzettend trots dat we voor de tweede keer in vijf jaar tijd deze prestigieuze prijs hebben mogen winnen. Dit hadden we nooit bereikt zonder de steun van onze loyale klanten, en daarvoor zijn we oprecht dankbaar. Als onderdeel van onze inzet voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, steunen we ook diverse belangrijke doelen waar ons prijzengeld aan zal worden gedoneerd. De exacte bestemming van deze donatie zal op een later tijdstip worden bekendgemaakt.’

Premium Dealers

De dealers die Ames Autobedrijf moesten laten voorgaan, maar wel de top-5 van Nederland bereikten, mogen zich in 2024 Škoda Premium Dealer noemen. Dit zijn respectievelijk Maas - De Koning, Van den Brug, De Waal Autogroep en Wealer Autogroep.

Publieksprijs voor Van den Brug

Škoda Nederland kent ook een publieksprijs toe aan de dealer met de hoogste score in klantentevredenheid. Bij Van den Brug in Friesland zijn de klanten zo tevreden dat zij als ware ambassadeurs optreden en het bedrijf zelfs bij familie en vrienden aanbevelen. Mond-tot-mondreclame is dus verzekerd bij de doorgaans nuchtere Friezen. De ervaringen van klanten worden overigens in de showroom en in de werkplaats gemeten. Eén team, één missie lijkt het motto bij Van den Brug, in beide afdelingen scoort zij het beste van Nederland.

Groeibriljantprijs voor a-point

Škoda heeft de Groeibriljantprijs in het leven geroepen voor de dealer waarin veel geloof is dat zij de potentie hebben om door te groeien naar een top-5 speler in de Škoda dealerorganisatie. Dit jaar wordt deze toegekend aan de Škoda dealer a-point met vestigingen in o.a. Amsterdam en Almere. a-point laat een grote stijging in het klassement zien ten opzichte van het voorgaande jaar. Er is vertrouwen in het Škoda team van a-point dat zij alles in huis hebben om nog verder te groeien.