11 mei 2021

AETERNUS: your M&A strategist

In de rubriek bedrijf/ondernemer in beeld, bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met AETERNUS.


Aeternus is een toonaangevend onafhankelijk corporate finance kantoor in Nederland met vestigingen in Amsterdam, Eindhoven en Venlo. Wij bestaan dit jaar 15 jaar. Onze klanten zijn top MKB en mid-corporate bedrijven. Branches waarin we een sterk trackrecord hebben opgebouwd zijn onder meer Industrial Manufacturing, IT, Software & Technology (IST), Business Services, Agro & Food.


1. Waar kunnen jullie bedrijven mee helpen als het gaat om de diensten van Aeternus?

Met meer dan vijftien jaar nationale en internationale ervaring in de wereld van Mergers & Acquisitions adviseert Aeternus in:

  • Bedrijf verkopen

  • Bedrijf kopen

  • Internationaal M&A

  • Fusies

  • Bedrijfsfinanciering

  • Bedrijfswaardering

  • Waardemagement

  • Schade- en conflictwaardering


2. Wat is het succes achter het bedrijf van Aeternus?

Het team van 35 professionals is het succes van Aeternus. Zij hebben de ervaring en kennis om de juiste sparringpartner en adviseur van de ondernemer te zijn.

Aeternus wil succesvolle deals realiseren. Wij zorgen voor een optimaal (ver)koopproces. We onderscheiden ons ook in de uitvoering door op een strategische manier na te denken over het verkoopproces en op het juiste moment de juiste dingen te doen, op de juiste manier te plannen en de juiste keuzes maken. Onze ervaren specialisten staan op gelijke voet met ondernemers en kennen de markt als geen ander. Zo hebben wij al ruim 1300 succesvolle deals afgesloten.


3. Wat is de missie & visie van Aeternus?

AETERNUS. YOUR M&A STRATEGIST

Een succesvol bedrijf. De drijfveer van elke ondernemer. Succesvol ondernemen is doelen stellen die van grote waarde zijn. Tot het moment daar is om de volgende stap te zetten. Kopen of verkopen. Wanneer dat juiste moment is en hoe je naar dat momentum toewerkt? Daar ligt onze expertise. Specialistische kennis en ervaring gecombineerd met innovatieve methodes. Gefixeerd op het creëren van de hoogst haalbare waarde, trouw aan de waardes van de onderneming en haar ondernemer(s). Doelbewust, tactisch en operationeel, dat is onze aanpak. De zaken overzien, inzichtelijk maken en toeslaan op het juiste moment. Dat maakt ons succesvol in M&A.

Ondernemers nemen keuzes waar veel op het spel staat. In het overwegen van die keuzes is Aeternus your M&A strategist.


4. Hoe zien jullie de toekomst voor je? Meer hier iets over de overname markt zeggen.

Vorige jaar zijn diverse verkooptrajecten door corona tijdelijk op hold gezet. Deze ‘freeze’ was van korte duur. Na de zomer was er weer meer vertrouwen en waren de vooruitzichten veel beter. Het werd weer ‘business as usual’. Voor 2021 verwachten wij fors meer deals. Een opwaartse trend is duidelijk zichtbaar. Onze opdrachtenportefeuille is uitstekend en bevat zowel verkoop- als koopopdrachten. Daarop gebaseerd kijken we heel positief naar 2021.

Branches met de meeste M&A beweging van koper en verkopers zijn vanuit onze visie Industrial Services, IST (IT, Software, Technology), Industrial Manufacturing, Energie & Bouw en Healthcare (software).


5. Met welke bedrijven zouden jullie nog graag mee willen samenwerken? 

Wij nodigen (Brabantse) ondernemers graag uit voor een (virtuele) kop koffie. Immers denkt elke ondernemer vroeg of laat na over de toekomst van zijn of haar bedrijf. Niet alleen de visie op de bedrijfsvoering, maar ook de eigen rol in het bedrijf komt vaak ter sprake. Hoe een eventuele samenwerking dan tot stand kan komen is een tweede. Het is iedere ondernemer in ieder geval aan te raden om eens een gesprek aan te gaan met een Corporate Finance Adviseur. Er zijn namelijk vaak nog meer opties en mogelijkheden voor de toekomst van een bedrijf dan dat de ondernemer zelf voor mogelijk houdt.


6. Wat is de ervaring met internationale deals?

 In de afgelopen 15 jaar werden tientallen internationale transacties door de M&A adviseurs van Aeternus begeleid. Zowel Nederlandse bedrijven die hun bedrijf verkochten aan buitenlandse kopers, als Nederlandse bedrijven die in het buitenland een bedrijf kochten. Ook begeleidden we buitenlandse bedrijven die in Nederland een bedrijf gekocht hebben.

Meer over internationale deals https://www.aeternuscompany.nl/diensten/international-merge-acquisition/

Internationale netwerken M&A

Om internationale transacties professioneel te begeleiden maakt Aeternus deel uit van twee internationale netwerken, M&A Worldwide en IPG. Binnen M&A Worldwide zijn circa 250 M&A specialisten van 49 offices uit ruim 36 landen aangesloten. Het netwerk is puur gericht op international M&A. Het IPG-netwerk bestaat uit ruim 110 leden uit 44 landen en is een netwerk van accountants, juristen en M&A specialisten.


Contactgegevens Aeternus:
Website: www.aeternuscompany.nl
Telefoon: 085- 0517838