30 september 2021

Leisure & Cultuur

Bijdragen Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant 3e kwartaal

Hieronder een toelichting van projecten waar het bestuur in het bijzonder van onder de indruk was. De volledige lijst met toekenningen uit deze 3e ronde is te vinden op www.cultuurfonds.nl/kwartaaltoekenningen-derde-kwartaal-noord-brabant. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de 12 provinciale afdelingen.

Strijd om de Kathedraal

Stichting De Theatermakers uit Gemert ontvangt voor de theatervoorstelling ‘Strijd om de Kathedraal’ (zie afbeelding) een bijdrage van € 7.500.
Het boek van de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens wordt door hem bewerkt naar een theaterstuk. Vriens is eveneens de regisseur. De voorstellingen worden in de openlucht gespeeld door een grote groep enthousiaste amateurspelers. Op de locaties wordt een compleet middeleeuws dorp met faciliteiten opgebouwd voor de spelers en het publiek. De voorstellingen vinden in mei en juni 2022 plaats in Brabant en Limburg.

Gouden Dans

Stichting De Dansbeweging kan voor het project Gouden Dans rekenen op een bijdrage van € 6.500.
De Dansbeweging maakt dansvoorstellingen met kwetsbare en vitale ouderen onder leiding van een choreograaf. In Waalwijk was het maatschappelijk initiatief vorig jaar een succes. Hieruit is een community ontstaan van eenzame en minder eenzame oud-deelnemers, die elkaar nog steeds weten te vinden. De welzijnsorganisatie Buurtzorg Waalwijk, het Kunstencentrum en Theater De Leest willen deze groep uitbreiden in een vervolgproject. De dansvoorstelling, met aansluitend een danssalon voor het publiek, wordt gepresenteerd in het theater.

Altijd Open

Stichting Van Gogh Village uit Nuenen kan voor het museaal platform Altijd Open rekenen op een bijdrage van € 10.000.
Acht musea uit de regio Eindhoven gaan in het tijdperk na corona een virtueel programma aanbieden, dat aanvullend is op het fysieke bezoek aan de musea. Op het digitale platform worden virtuele events geprogrammeerd. Daarnaast gaan de musea nieuwe verhaallijnen en collectieverhalen in de Brainportsamenhang ontwikkelen, aanbieden en verkopen. Bezoekers kunnen het programma ‘live’ of ‘on demand’ beleven.