Partner

26 januari 2024

LifestyleLeisure & Cultuur

7x Noord-Brabant beleven met kinderen

Een dagje uit of een korte vakantie met het hele gezin? In Noord-Brabant, in het zuiden van Nederland, kun je je hart ophalen. De leukste attractieparken, vakantieparken met spectaculaire zwemparadijzen en natuurlijk een schitterende natuur om heerlijk in te ravotten. Ga je op pad met kinderen van 10 jaar of ouder? Bekijk dan ook de leukste gezinstips met tieners

1. EFTELING: WERELD VOL WONDEREN
In Efteling kijk je je ogen uit: spectaculaire parkshows, spannende achtbanen en een betoverend sprookjesbos. Ontdek Nederlands grootste attractiepark, midden in de natuur, een geweldig uitje voor het hele gezin! Zeker met de familieachtbaan Max en Moritz.

Ook sprookjesachtig overnachten? Boek een kamer in het Efteling Hotel, een huisje of kamer op Vakantiepark het Loonsche Land of geniet van een verblijf in Vakantiepark Efteling Bosrijk.

2. DE BESTE KINDERCAMPINGS VAN NEDERLAND...
... die vind je in Noord-Brabant! Zoals Camping De Paal in Bergeijk. Niet alleen door de ANWB uitgeroepen tot beste kindercamping, maar ook één van de Leading Campings in Europa. Deze gezinscamping is een paradijs voor jonge kinderen, met veel speelactiviteiten, heerlijke zwembaden, geweldige animatie en de grootste zandbak van Nederland.

Nog een prachtige camping is natuurcamping Charme Camping Hartje Groen, gelegen in het mooie natuurgebied De Maashorst. Of wat dacht je van een heerlijke glamping vakantie? Kindvriendelijke locaties zoals Het Goeie Leven Natuurcamping in Eerde, Camping Brehees in Goirle, Paardenboerderij De Smulhoeve in Kaatsheuvel en Glamping De Bosweide staan met open armen klaar om je te ontvangen.

3. DE ÁLLERLEUKSTE MUSEA
Dino’s spotten, klokken luiden of terug naar de prehistorie... In Noord-Brabant kun je tal van originele kindvriendelijke musea bezoeken, zoals het Oertijdmuseum in Boxtel, Prehistorisch Dorp in Eindhoven of Klok en Peel Museum in Asten. Of kies voor het Natuurmuseum in Tilburg, waar je alles leert over het leven van plant en dier. Hier vind je meer museum-tips in Noord-Brabant, speciaal voor kinderen.

4. MET KINDEREN DE NATUUR IN
Heerlijk ravotten in de bossen, hutten bouwen, op zoek naar insecten of andere diertjes, uitwaaien op de fiets of heerlijk doorstappen met onderweg een welverdiende picknick…. Wat is het toch heerlijk om buiten te zijn. En in Brabant hebben we heel veel prachtige natuur. Met deze tips gaan ook de kinderen enthousiast mee op avontuur.


5. KINDVRIENDELIJKE VAKANTIEPARKEN
Als je Noord-Brabant écht wilt ontdekken, heb je aan één of twee dagen niet genoeg. Voor een langer verblijf kun je altijd terecht in één van onze vakantieparken, zoals Center Parks De Kempervennen in Westerhoven (foto links) of Recreatiepark TerSpegelt in Eersel (foto rechts).

Of wat dacht je van Vakantiepark Sandberghe in Uden, Streekpark Klein OisterwijkRCN Vakantiepark De Flaasbloemin Chaam, Roompot Schaijk of Vakantiepark Herperduin in Oss? Al deze parken zijn niet alleen kindvriendelijk, ze hebben ook een prachtige ligging in de Brabantse natuur.

6. SLAPEN TUSSEN DE WILDE DIEREN
Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is het grootste wildlife safaripark van de Benelux, waar je zo’n 1500 wilde dieren bijna kunt aanraken. Ontdek het Safaripark met eigen auto, maak een avontuurlijke wandeling of ga op bootsafari met een ranger.

Overnachten doe je tussen de wilde dieren in het Safari Resort of je boekt een Jungalow op het Lake Resort. En heb je dan toch echt even genoeg van alle dieren, dan combineer je je verblijf met een dagje Speelland Beekse Bergen!

7. OP AVONTUUR IN EEN KASTEEL
In bijna alle sprookjes komt er wel een voor, een heus kasteel. En in Brabant kun je die gewoon bezoeken! Zoals Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther, prachtig gelegen in de bossen. Zoek de geheime trappen en gangen in het kasteel, beklim de toren en probeer een ridderhelm of luister naar de bijzondere kasteelverhalen. En wat dacht je van Kasteel Helmond, middenin het centrum van de stad en de grootste waterburcht van Nederland. Verkleed als prinses of ridder ontdek je geheel in stijl dit indrukwekkende kasteel en met de kasteelspellen waan je je terug in de tijd!