Partner

26 maart 2021

Lifestyle

7 tips om je wandeling een oppepper te geven

Grisport kent de wereld van de wandelaar

Wandelen is gezond, ontspannend en voor iedereen. En omdat we het steeds vaker doen is het leuk om op zoek te gaan naar afwisseling. Daarom hier 7 tips voor veel wandelinspiratie.


1. Zorg voor goed materiaal (dat ook mooi mag zijn)

Zorg dat je goede wandelschoenen draagt met veel demping en een goede pasvorm. Ze mogen natuurlijk ook hip zijn. De nieuwe damesschoenen Bari Low van Grisport zijn dan een uitstekende keuze. Die lopen zo lekker dat je ze het liefst elke dag draagt, en waarom ook niet? Het is een sportieve, vrouwelijke schoen die goed combineert met je dagelijkse outfit.


2. Disco heeft het juiste wandelritme

Discomuziek uit de jaren 70 en 80 is weer helemaal hot. Deze vrolijke muziek staat in een vierkwartsmaat en geeft daarmee een ideaal wandeltempo aan. Maak een playlist met je favoriete Disco Top 100 en stap met een grote glimlach op je gezicht door de wereld. (Met natuurlijk af en toe een disco-move onderweg.)


3. Met de bus terug

Vaak loop je dezelfde, favoriete rondjes en daar is natuurlijk niets mis mee. Maar het is ook leuk om gewoon eens een stuk verder weg te wandelen. Zoek daarom eens een busstation op 5 kilometer van huis met een interessante route daar naartoe. Als je aankomt neem je vervolgens lekker relaxed de bus naar huis terug.


4. Luister naar een podcast

Bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens naar een podcast. Zoek op internet op ‘100 populairste podcasts’ en je hebt zo een actuele lijst te pakken met podcasts waarin de meest uiteenlopende onderwerpen worden besproken. Van licht entertainment tot zware kost: heerlijk wandelmateriaal.


5. Scoor een wandeldate

Een oproep op Facebook dat je voor de afwisseling wel eens met iemand anders wilt gaan wandelen levert verrassende reacties op. Tijdens wandelingen leer je iemand vaak ook van een heel andere kant kennen. En als het klikt heb je een nieuw wandelmaatje. Zo wordt wandelen het nieuwe ‘liken’.


6. Neem een verrekijker mee

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Vogels zijn in het vroege voorjaar in de weer met gezinsuitbreiding. Daardoor zijn ze veelal ook goed zichtbaar omdat ze hun nest bouwen en voedsel verzamelen. Ze zingen vaak ook tijdens hun werklust. Een ideaal moment dus om ze te spotten.


7. Schrijf een kort verhaal

Laat je gedachten de vrije loop en maak tijdens het wandelen korte notities op je smartphone. Of spreek ze in op je memo-app. Wandelen maakt enorm veel creativiteit in je los. Bij thuiskomst heb je lekker veel input om je korte verhaal te schrijven. Deel je resultaat op Facebook dan heb je ook een stok achter de deur om extra je best te doen.


Grisport Bari Low

Heb je de smaak te pakken en zoek je nog meer wandelinspiratie of goede wandelschoenen, kijk dan eens op Grisport.nl. Voor stedentrips, bos- en strandwandelingen in eigen land is de Grisport Bari Low een ideale schoen. Hij biedt een uitstekende demping en zorgt voor een goede afwikkeling van de voet. Het bovenwerk van nubuck kwaliteitsleer is stevig en geeft je voet rondom veel steun.

De Vibram Lady zool is speciaal ontworpen voor dames en heeft veel grip op zowel droge als natte ondergrond. Handig en hygiënisch zijn de losse, antibacteriële inlegzolen die je na het wandelen uit de schoen haalt om te ventileren. De stabiele Bari Low heeft een mooie afwerking, de leest is speciaal ontworpen voor de damesvoet en heeft een slank design. Rond de enkels is de schoen zacht gepolsterd voor extra comfort.

De schoen ademt uitstekend dankzij het waterdichte en ademende Spo-Tex membraan dat tussen de verschillende lagen is verwerkt. Verder is hij voorzien van het R-system, een sterke, van nylon gemaakte brug tussen hak en voorvoet, die zorgt voor maximale stabiliteit.


Informatie

De Grisport Bari Low dameswandelschoen is verkrijgbaar bij outdoorwinkels en -webshops in de kleuren Bruin en Blauw. Consumentenadviesprijs € 119,95. Er is ook een hogere versie verkrijgbaar: Grisport Bari Mid, € 139,95. Ga voor meer informatie en verkooppunten naar www.grisport.nl.


Over Grisport

Grisport heeft zich bewezen als een toonaangevende fabrikant van wandelschoenen door expertise, technologie en innovatie. Een comfortabele pasvorm staat op de eerste plaats. Maar ook een mooi uiterlijk staat hoog in het vaandel. De schoenen worden geproduceerd in Italië. Het bedrijf heeft strikte normen als het gaat om duurzaamheid, en bij het selecteren van materialen. Informatie: www.grisport.nl.