24 januari 2023

Lifestyle

3 redenen waarom je extra moet investeren in goede kantoormeubelen

Een kantoor inrichten is niet goedkoop. Wanneer je net start met een nieuwe onderneming, kan het dan ook heel verleidelijk zijn om hierop te besparen. Hoe belangrijk kunnen een stel kantoormeubelen immers zijn? Dat geld hou je veel liever achter de hand voor iets wat echt belangrijk is. Als je zo denkt (en dan ben je zeker niet alleen!), dan heb je het goed mis. De kwaliteit van de kantoormeubelen speelt namelijk een belangrijke rol in jouw productiviteit. Je moet goed kunnen zitten om goed werk te kunnen leveren.

Ben je nog altijd niet overtuigd? Of ga je binnenkort een nieuw kantoor inrichten en twijfel je enorm tussen duurdere ergonomische meubels en een wat voordeligere sectie? Hier zijn drie redenen waarom het goed is om juist extra te investeren in kwalitatieve kantoormeubelen.

1.  Hogere productiviteit
Je productiviteit valt of staat met hoe je je voelt op het werk. Als je je niet prettig voelt door lichamelijke of mentale problemen, dan zal je ook direct merken dat dit je productiviteit nadelig beïnvloed. Je kunt je minder goed concentreren en maakt sneller fouten. Dat geldt zeker wanneer je niet comfortabel kunt zitten. Wanneer je elke paar minuten moet verzitten om een beetje verlichting te krijgen van het ongemak.

Besef goed dat zittend werk niet van nature aan komt waaien bij de mens. Ons lichaam is eigenlijk niet gemaakt om langdurig in dezelfde houding te zitten. Daarom is het belangrijk dat je je lichaam op de juiste manier ondersteund. Een ergonomische bureaustoel is dan misschien wel iets duurder, maar zorgt er wel voor dat je comfortabel kunt zitten én daarmee de eigen productiviteit kunt verhogen. En hoe productiever jij bent, hoe meer geld er in het laatje komt.

2. Professionele uitstraling
Fake it till you make it! Dat is een uitspraak die je vast wel eens eerder hebt gehoord. Als je ergens onzeker over bent, kun je doen alsof om mensen het toch te doen laten geloven. Stel je bijvoorbeeld voor dat je net jouw bedrijf bent begonnen. Je denkt echt een goed concept te hebben en wil deze voorstellen aan een klant. Stiekem voel je je daar best onzeker over. De klant komt op kantoor en je wil dat hij direct ziet dat jullie een zeer professioneel, betrouwbaar en kundig bedrijf zijn. De allereerste indruk is immers goud waard en zal al voor een groot deel bepalen of hij met jullie in zee zal gaan. Dan wil je hem natuurlijk niet uitnodigingen in een kantoor vol duidelijk goedkope meubels. Kwalitatieve kantoormeubelen bieden direct eenprofessionele uitstraling.

3. Langere levensduur
Een nieuwekantoorinrichting kopen is te vergelijken met het kopen van kleding. Je kunt kiezen voor een duurder merk, maar ook voor een goedkoop alternatief. Het ziet er allebei misschien hartstikke leuk uit, maar na verloop van tijd zie je toch wel het verschil. Het goedkopere alternatief is meestal net van ander materiaal gemaakt en zal daardoor sneller aan vervanging toe zijn. Dat is ook bij kantoormeubelen het geval. Kies je voor duurdere meubels, dan heb je hier doorgaans ook veel langer plezier van.