11 maart 2022

Sport

1e Gelderse netsportveldje geopend in aanloop naar WK Volleybal

In aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen 2022 lanceerde provincie Gelderland een subsidieregeling voor netsportvelden. De regeling is zo’n groot succes dat we het subsidieplafond verhoogden om aan alle aanvragen te voldoen. De komende tijd zullen ruim 30 veldjes in Gelderland worden geplaatst, het 1e netsportveld werd vandaag geopend in Arnhem.

Verschillende sporten

Het metalen net van het netsportveld kan tegen een stootje en is in hoogte verstelbaar. Zo kunnen er verschillende sporten worden gespeeld, zoals naast volleybal ook badminton, tennis en voetvolley. ”Buiten voetballen kan in veel wijken al, maar er zijn bijna geen openbare plekken waar je buiten kan volleyballen of tennissen.“ legt sportgedeputeerde Jan Markink uit. ”Dat willen we veranderen, want buiten sporten en bewegen is gratis, leuk en kan altijd.“ Gelderse volleybalverenigingen konden in samenwerking met een andere partij in de buurt, bijvoorbeeld een school, de afgelopen weken een subsidie aanvraag doen voor een netsportveld. Jan Markink en Jan van Dellen, wethouder van Arnhem, openden op 11 maart 2022 samen met de kinderen van de Lea Dasbergschool in Arnhem met veel enthousiasme het 1e veld in Gelderland. 

Subsidieplafond verhoogd

De provincie draagt € 4.000 bij aan elk veld dat wordt aangelegd. De subsidie wordt met € 1.000 verhoogd als er een plan gemaakt wordt om kinderen te betrekken voor wie sporten minder makkelijk toegankelijk is. Bijvoorbeeld kinderen uit de buurt voor wie een betaalde sportvereniging te duur is, of voor jongeren met een beperking. In Arnhem komen maar liefst 10 veldjes, maar ook in de onderstaande gemeenten zijn binnenkort netsportveldjes te vinden.  

  • Gemeenten waar een netsportveldje komt:

  • Renkum (in iedere dorpskern 1)

  • Harderwijk

  • Ede

  • Rheden

  • Oldebroek

  • Apeldoorn

  • Winterswijk

  • Doetinchem

  • Brockhorst

De regeling is zo’n succes dat we het subsidieplafond van € 100.000  verhoogden naar € 180.000 om aan alle aanvragen te voldoen.

WK Volleybal Vrouwen 2022 

In 2022 vindt het WK Volleybal voor Vrouwen van de internationale volleybalbond voor de 1e keer in de historie plaats in Nederland. Het vierjaarlijkse WK duurt ruim 3 weken en aan het evenement nemen 24 landen van 5 verschillende continenten deel. In totaal worden er van 23 september tot en met 15 oktober 2022 ruim 100 wedstrijden gespeeld. Het grootste deel van het evenement vindt plaats in provincie Gelderland, met Arnhem en Apeldoorn als speellocaties. 

www.gelderland.nl