Partner

2 december 2020

SportNieuws

De 5 nieuwe sporttrends door corona!

2020 was een gek jaar waarin sportscholen en sportclubs moesten sluiten vanwege het corona virus. We gingen massaal thuis sporten en op zoek naar creatieve manieren om toch fit te blijven. Zo kwamen er verschillende sport- en fitnesstrends omhoog gedreven. Dit zijn wat ons betreft de leukste en blijvende trends die ook in 2021 relevant blijven.


THUIS SPORTEN

2020 was het jaar van Corona, lockdown en gesloten sportscholen. Dit leidde er toe dat veel mensen thuis zijn gaan sporten. De verwachting is dat ook in 2021 sporters vaker thuis voor een workout gaan wanneer ze bijvoorbeeld geen tijd of zin hebben om naar de sportschool te gaan. Veel mensen hebben ook diverse sportspullen gekocht om thuis ook pittige workouts in elkaar te kunnen zetten. En als je deze spullen dan toch hebt liggen, waarom zou je ze dan niet gebruiken? Het is zonde om ze te laten liggen.


HIIT (HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING)

Deze vorm van training is op veel verschillende manieren in te vullen. Het idee is dat je in korte tijd een complete workout doet. In minder tijd hetzelfde of zelfs meer resultaat! De workout of the day die vaak met crossfit worden gedaan, zijn ook een vorm van HIIT-workouts. HIIT is een trend die we al een langere tijd zien en flink aan populariteit wint. Dit jaar ging de groei een stuk harder. Zoals met alle sporttermen is er een grote stijging te zien op het moment dat we in gedeeltelijke lockdown gingen.


SPORT WORDT DIGITALER

Heel wat personal trainers en sport professionals gaven de afgelopen weken live trainingen via Instagram. De voordelen daarvan zijn duidelijk: je kan gewoon thuis sporten met professionele begeleiding op afstand waardoor je je niet moet verplaatsen en toch ook niet het gevoel hebt dat je alleen moet sporten. Ook voor mensen die zich niet zo comfortabel voelen bij anderen tijdens hun work-out is deze vorm een groot voordeel. Deze virtuele sessies zullen hun zelfvertrouwen sowieso een boost geven.


PADEL

Padel is een racketsport die squash en tennis combineert. De sport bestaat al een tijdje en is vooral populair in Spaanstalige landen. Deze sport wordt nu ook populair in Nederland. In 2019 waren er 115 padel locaties. Dit aantal is gegroeid naar 177 locaties. Een groei van ruim 50% (cijfers van nlpadel.nl).

2020 was een onzeker jaar waarin sporten in groepsverband meerdere keren werd stilgelegd. Er werd uitgeweken naar de tennisvelden maar ook de padelbanen werden steeds meer gevonden. Dat begrijpen wij maar al te goed. Padel heeft alle leuke elementen van tennis en squash wat het een ontzettend snelle en dynamische sport maakt.


Yoga

Een goede mentale gezondheid is, zeker in deze bizarre corona tijden, van cruciaal belang en yoga kan in die zin helpen, omdat je door deze oefeningen bewust wordt van jezelf en je omgeving. Bovendien worden je gewrichten flexibeler, krijg je meer krachtspieren en kom je uiteindelijk meer in balans. In de afgelopen maanden is yoga nog populairder geworden doordat mensen een enorme verschuiving in hun werkpatroon hebben doorgemaakt en ze meer thuiswerken.