9 oktober 2018

Food (agri)Leisure & Cultuur

Worstenbrood van Brabantse sterrenchefs

Houben Worstenbrood bundelt de krachten met keukens van sterrenrestaurants Zarzo, De Treeswijkhoeve, De Lindehof en Wiesen. Dit najaar zet Bart Houben samen met sterrenchefs Dick Middelweerd, Adrian Zarzo Habraken, Yuri Wiesen en Soenil Bahadoernhet worstenbrood als culinair hoogtepunt op de kaart. Receptuur met de handtekening van topchefs, bereid door de ervaren bakkers van Houben, verkrijgbaar in één Sterrenbox. Elke chef komt met een eigen signature variant van het klassiek worstenbrood. Een Oosterse twist, een exotische vega variant, een elegante versie met truffel en eekhoorntjesbrood, een pittig Spaans worstenbrood en natuurlijk de klassieker van Houben zelf. Vijfentwintig limited mini worstenbroodjes – Mienekes - samengebracht in één doos. Bart Houben: “In Brabant zijn we ijzersterk in innoveren en verbinden. Dit willen we ook laten zien met deze samenwerking. De Sterrenbox maakt de smaken van de Michelinkeukens toegankelijk voor het grote publiek. Op deze manier kan iedereen meegenieten van de innovatieve variaties op dit Brabantse erfgoed.” Sterrenbox De Sterrenbox is vanaf nu te bestellen bij Houben Worstenbrood en via de bekende horeca groothandels. De vijfentwintig limited mini worstenbroodjes zijn vanaf 1 november leverbaar. Over Houben De worstenbroodjes van Houben zijn al meer dan 80 jaar een begrip. In 1935 werd het recept voor het meest smaakvolle worstenbrood bedacht. In de bakkerij werken gepassioneerden en gepensioneerden: met samen ruim 350 jaar aan ervaring. Houben heeft een eigen bakkerij, plus winkel in Eindhoven. De worstenbroodjes zijn te koop in horecagelegenheden, pretparken, beurzen, evenementen en festivals door het hele land. Over De Treeswijkhoeve Dick Middelweerd is sinds 1991 als chef-kok aan restaurant De Treeswijkhoeve verbonden. Deze omgebouwde boerderij in Waalre verkrijgt haar eerste Michelinster in 2006. De keuken van de Treeswijkhoeve laat zich inspireren door de nieuwe Nederlandse keuken, met smaakaccenten uit Dicks inspirerende reizen naar Azië. In 2013 worden de smaakcreaties bekroond met een tweede Michelinster. Over De Lindehof Eigenaar en chef-kok van de Lindehof, Soenil Bahadoer koopt het Nuenens sterrenrestaurant in 1995. Na vertrek van de toenmalige chef-kok wordt De Lindehof in 2004 weer bekroond met een Michelinster, onder leiding van Soenil. Zijn gerechten vormen een harmonieuze compositie van smaak, geur, kleur en vorm. Iedere hap moet een feestje zijn, moet swingen. In 2015 wordt de keuken van De Lindehof bekroond met een tweede ster. Over Zarzo Eindhovens restaurant Zarzo wordt in 2013 opgericht door chef-kok Adrian Zarzo Habraken. Zarzo voert een eigentijdse keuken met hier en daar een knipoog naar de klassieke Spaanse keuken waar de roots van de chef-kok liggen. Drie jaar na de oprichting ontvangt Zarzo in 2016 zijn eerste Michelinster. Over Wiesen Restaurant Wiesen wordt in 2010 door Yuri en Jessie Wiesen geopend in het centrum van Eindhoven. Chef-kok Yuri Wiesen kookt klassiek, in een modern jasje met wereldse invloeden. Sinds 2015 draagt Wiesen een Michelinster.

Gerelateerd