Home Thema'sGemeente Verdere professionalisering van ‘Duurzaam Riel Goirle’ mogelijk door subsidie

Verdere professionalisering van ‘Duurzaam Riel Goirle’ mogelijk door subsidie

Door Brabant Business Media

 

 

Vandaag komt de energietransitie in Goirle weer een stapje verder. Stichting Duurzaam Riel Goirle heeft voor twee jaar subsidie gekregen van ‘Brabant geeft Energie’ (Provincie Brabant). De subsidie is verstrekt op basis van cofinanciering en verdubbelt zo de subsidie van de gemeente Goirle en de inbreng van de stichting zelf.

De subsidie is bedoeld voor verdere professionalisering van ‘Duurzaam Riel Goirle’ en de ontwikkeling van een aantal sociaal innovatieve projecten. De stichting kan nu meer tijd en energie steken in het realiseren van de doelen die zijn beschreven in het samenwerkingsconvenant wat de gemeente Goirle en ‘Duurzaam Riel Goirle’ begin 2019 ondertekenden.

Zo gaat de Stichting zich de komende twee jaar richten op projecten als zon op eigen dak, zon op andermans dak, energiebesparing eigen huis en energietransitie voor sociale huurders. Maar ook grootschalige projecten voor duurzame energie opwek met een hoge mate van participatie en lokaal eigendom.

Voor en door Goirle
Door de toegekende subsidie en de bijdrage van de gemeente kunnen de plannen versneld worden opgepakt. Met als belangrijkste doel: de energietransitie voor iedereen bereikbaar maken en de rendementen die worden behaald lokaal te laten landen.

Ook Wethouder Schellekens is erg tevreden met de extra armslag voor een van de belangrijkste lokale partners in de transitie: “De energieprojecten vallen of staan met lokale betrokkenheid en verwevenheid. Duurzaam Riel Goirle is met haar kennis, enthousiasme en lokale ledenbestand een geweldige aanvulling op ons als gemeente. Samen kunnen we de energietransitie voor en door Goirle laten slagen.”

 

 

 

__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen