Home Thema'sFinancieel & Juridisch Subsidie voor mkb-bedrijven in Brabant

Subsidie voor mkb-bedrijven in Brabant

Door Brabant Business Media

Onlangs publiceerden wij een artikel op Brabant in Business over innovatie in Noord-Brabant. Hierin schreven we over het Brabantse innovatieklimaat, de aanwezige hoeveelheid kennis en expertise, de gunstige locatie en het warme netwerk. Naast deze voordelen zijn er ook tal van financiële regelingen die ondernemen in deze regio nόg aantrekkelijker maken.

Wij hebben een aantal interessante subsidieregelingen voor u op een rijtje gezet:

Subsidie voor sociale innovatie in Midden-Brabant
Sociale innovatie draait om slimmer, flexibeler en dynamischer organiseren. Ontzettend belangrijk dus, want de menselijke kant van innovatie is minstens zo belangrijk als de technologische. U kunt tot wel € 50.000 subsidie ontvangen voor een mkb-project gericht op sociale innovatie in de regio Midden-Brabant. Hierbij gaat het om projecten gericht op de deelsectoren smart industry, smart services, leisure, logistiek, arbeidsmarkt of circulaire economie en energie transitie. De aanvraagperiode voor deze subsidie loopt van 20 maart 2019 tot en met 31 oktober 2019.

Subsidie voor de smart industry en logistiek sector in West-Brabant
Smart Industry is een combinatie van de nieuwste producttechnologie, geavanceerde software en moderne communicatietechnologie. Dankzij smart industry worden bedrijven toekomstbestendig en bovendien duurzaam. Bent u een mkb’er in West-Brabant en richt u zich op het versterken van deze sector? Dan kunt u subsidie krijgen indien hierbij een aantoonbaar effect wordt gerealiseerd. De aanvraagperiode loopt van 20 maart 2019 tot en met 31 oktober 2019 en de hoogte van de subsidie bedraagt maximaal €24.999.

Subsidie voor de agrifood sector in Noordoost-Brabant
Noordoost-Brabant is dé plek waar de agrifood-sector letterlijk tot bloei komt. In 2020 moet deze regio ‘de topregio in agrifood’ worden waarbij innovatie, duurzaamheid en samenwerking centraal staan. U kunt tot wel € 50.000 subsidie ontvangen voor een mkb-project gericht op versterking van de agrifood sector in de regio Noordoost-Brabant. De aanvraagperiode loopt van 20 maart 2019 tot en met 31 oktober 2019 en het totaal beschikbare budget voor de aanvraagperiode bedraagt maar liefst €458.706.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wilt u meer informatie over één van deze subsidieregelingen? Of denkt u dat uw project in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met consultant Mark van Dijk van De Breed & Partners via financiering@debreed.nl of 076 – 565 4321. De Breed & Partners ondersteunt al meer dan 35 jaar mkb-bedrijven bij het vinden van financiering voor innovatie.

Gerelateerde artikelen