Home Thema'sWekelijks in beeld Prowines meesters in wijn

Prowines meesters in wijn

Door Brabant Business Media

Over wijn valt veel te vertellen, maar het is vooral een kwestie van smaak en gelegenheid. Kiest u voor een zonovergoten wijn uit de nieuwe wereld. Of toch liever voor een Franse klassieker. Rood of wit, Chardonnay of Sauvignon Blanc. Als goed gezelschap voor uw diner, of zomaar bij de borrel.

Vinoloog, sommelier en SVH Wijnmeester Arno Aartsen neemt u mee op een ontdekkingstocht in de wereld van wijn. Met de mooiste selectie wijnen van over de hele wereld. Met wijncursussen, proeverijen en lezingen die smaken naar meer. En met een passend advies voor zowel het bedrijfsleven, de horeca als ook particulieren. Binnen de gebaande paden of juist daarbuiten. Maar altijd passend bij wat u voor ogen heeft.

 

Irony Chardonnay, Napa Vally, Californië
Een prachtige, romige en vettige Chardonnay zoals ik en mijn vrouw ze het liefste drinken afkomstig uit het zonovergoten Californië. Deze wijn is zes maanden gerijpt op een mengsel van Frans en Amerikaanse eiken barriques.
Goudgele kleur, exotische en open geur, lichte toasting, brioche en rijpe peer, boter en een vleugje honing, heel getypeerd, zacht en rijp, peer en meloen, goede zuren, weelderige en dikke stijl.
Voor deze chardonnay is gezocht naar druiven met een goede frisheid, uit de beste herkomstgebieden van Californië. In combinatie met zes maanden houtrijping levert dat een chardonnay op met een subtiele combinatie van fruit en wat hout.
Een feest om deze wijn te mogen drinken en vooral met de feestdagen zal hij uw feestdis opsieren.

Wijn & spijs
Lekker bij gegrilde kip, lichte schimmelkazen, pasta met roomsaus of gegrilde grote garnalen.

 

 

GGiarola in Giarola
Ripasso staat garant voor krachtige wijnen, die toch fruitig blijven en zacht smaken. Valpolicella komt uit de omgeving van het Gardameer, de Ripasso heeft een tweede gisting op de schillen en de steeltjes van de Amarone gekregen en is daarna gedurende 14 maanden op vat gerijpt.
Deze zwoele Italiaanse wijn heeft een dieprode kleur, een warme geur van rijp en gestoofd, zwart en rood fruit. Met smaken als bessen, zoethout, bloesem, kruidkoek, rozijnen, zoete kruiden en tabak. Gelaagd, iets zoet, met fluweelzachte tannines en een lengte waar je ‘u’ tegen zegt.

Wijn & spijs
Lekker bij rood vlees als entrecote en rib eye. Ook heerlijk bij wild gevogelte als anjou duif en wilde eend, pasta bolognese. En ook heerlijk op zich zelf.

 

 

 

Amavel Costa White Reserve Port
Witte Ports zijn minder bekend dan rood maar is een niet te onderschatten lid van de Port familie en zeker zo verrassend!

Deze port is gemaakt van meerdere druivenrassen. De belangrijkste zijn Viosinho, Malvasia Fina, Malvasia Rei, Verdelho, Codega en Rabo de Ovelha. De vergisting vind plaats in aardewerken amphoren uit Algerije. Hierna rijpt de port gemiddeld 7 jaar in eikenhouten vaten.Prachtige, goudgele kleur. Complexe aroma’s van vanille, rozijnen, hazelnoten en gedroogde abrikozen.Aangename, volle en zachtzoete aandronk met vanille tonen, tropisch fruit en een vleugje honing in de afdronk, dit alles ondersteund door een lichte houtsmaak.

Wijn & spijs
Heerlijk als aperitief, lekker bij desserts met noten, vanille/kaneel, tropisch fruit en bij romige kazen.

 

 

 

W: prowines.nl

E: info@prowines.nl

Gerelateerde artikelen